Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Β. Καραμητσάνης στο One Channel: Η όπερα κερδίζει ολοένα και περισσότερο κόσμο

Β. Καραμητσάνης στο One Channel: Η όπερα κερδίζει ολοένα και περισσότερο κόσμο

Καλεσμένος στην εκπομπή Citizen One βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (30/8) ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βασίλης Καραμητσάνης.

Καλεσμένος στην εκπομπή Citizen One βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (30/8) ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Βασίλης Καραμητσάνης. Ο Βασίλης Καραμιτσάνης, συζητώντας με τον Κώστα Γιαννακίδη, μίλησε για το παρελθόν της όπερας στη χώρα μας και τα κοινά σημεία που μπορεί να βρει η ελληνική ψυχή μέσα σε αυτή.  Ο ίδιος, πιστεύει στην ιδέα της «όπερας για τις μάζες» ενώ όπως υποστήριξε, η όπερα κερδίζει ολοένα και περισσότερο κόσμο και νέο κοινό όχι μόνο στη Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακόμα, από το πλατό του Citizen One ο κ. Καραμιτσάνης μίλησε για το πρόγραμμα της καλλιτεχνικής περιόδου 2019/20 της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κατά την οποία θα γιορταστούν τα 80 χρόνια λειτουργίας της, μέσα στο οποίο οποίες συμπεριλαμβάνονται τέσσερις πρώτες παγκόσμιες πρεμιέρες, μια πρώτη πανελλήνια πρεμιέρα, επτά νέες παραγωγές όπερας, δύο νέες παραγωγές μπαλέτου αλλά και συναυλίες και περφόμανς. «Ο προϋπολογισμός του θεάτρου είναι αυστηρός και παρακολουθείται από το Υπουργείο Πολιτισμού» δήλωσε ο κ. Καραμιτσάνης κληθείς να σχολιάσει τη συνεργασία της Λυρικής με τον διεθνή οίκο μόδας  Zeus+Δione και τη χορηγία που η Λυρική αποδέχθηκε από τον οίκο στις αρχές της χρονιάς για τις στολές της Παιδικής Χορωδίας και των ταξιθετών της Λυρικής. Ο κ. Καραμιτσάνης, μίλησε επίσης για το Animasyros το Διεθνές Φεστιβάλ – Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων, στο οποίο επίσης διατελεί πρόεδρος και το οποίο διοργανώνεται τα τελευταία 12 χρόνια κάθε Σεπτέμβριο  στο νησί, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στη γέννηση και στην επιτυχία του φεστιβάλ, σκιαγραφώντας παράλληλα το μέλλον του animation και των δημιουργών του στη χώρα μας.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024