Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι δηλώνουν οι πρωταγωνιστές της ομοφοβικής επίθεσης από άνδρες των ΜΑΤ

Τι δηλώνουν οι πρωταγωνιστές της ομοφοβικής επίθεσης από άνδρες των ΜΑΤ

«Δεν θα τους περάσει»

Για την βίαιη ομοφοβική επίθεση που έζησαν στο κέντρο της Αθήνας μίλησαν ο Νίκος Σοφιανός, συνιδρυτής του περιοδικού Antivirus και ο σύντροφός του Δημήτρης.

Το ζευγάρι δέχθηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ κοντά στο Αρχαιολογικό Μουσείο το βράδυ της Πέμπτης και στη συνέχεια κατήγγειλε στην αστυνομία το περιστατικό.

Όπως δήλωσαν στον ΑΝΤ1 την ώρα που περνούσαν πιασμένοι χέρι-χέρι μπροστά από μια κλούβα των ΜΑΤ άκουσαν έναν αστυνομικό να μιλάει στο τηλέφωνο και αναφέρεται με ειρωνικά σχόλια σε κάποιους. Δεν έδωσαν στην αρχή σημασία, καθώς δεν ήταν σίγουροι ότι αναφερόταν σε αυτούς αλλά στη συνέχεια τα σχόλια συνεχίστηκαν.

Διαβάστε επίσης: Στον Εισαγγελέα η έρευνα για την ομοφοβική επίθεση ΜΑΤ εναντίον πολιτών

«Έλεγε σε κάποιον ‘πρέπει να τους δεις, είναι άντρακλες’» και τότε σταματήσαμε και τον ρώτησα αν αναφέρεται σε εμάς» δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός και συνέχισε: «Με ρώτησε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τότε του είπα ‘αν αναφέρεστε σε εμάς μάλλον υπάρχει».

Μετά από αυτό το σχόλιο, σύμφωνα με τον Σοφιανό, ο αστυνομικός τον κουτούλησε με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον σύντροφο του στο κεφάλι.

Οι δύο άνδρες έφυγαν φοβισμένοι από το σημείο αλλά λίγο αργότερα κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.

«Μας προκάλεσαν φόβο, αλλά αυτή η συμπεριφορά δεν θα περάσει» ανέφερε ο Δημήτρης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «σχετικά με αναρτήσεις σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, αναφορικά με περιστατικό διαπληκτισμού μεταξύ αστυνομικών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνεται ότι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διενεργήθηκε έρευνα υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, όπου κατέθεσαν τόσο οι εμπλεκόμενοι πολίτες, όσο και οι αστυνομικοί».

Αναλυτικά η καταγγελία

«Περπατούσαμε εχθές το βράδυ με τον συντροφό μου προς τα Εξάρχεια. Γύρω στις 11.30 περάσαμε από την οδό Βασιλέως Ηρακλείου, πιασμένοι χέρι χέρι. Εκεί, στα πλαϊνά της εισόδου του αρχαιολογικού μουσείου ήταν σταθμευμένη μια κλούβα των ΜΑΤ, με δύο φρουρούς που κάθονταν απ΄έξω. Εμείς ενώ προχωρούσαμε πιασμένοι χέρι χέρι, ακούσαμε κάποια στιγμή έναν απ΄αυτούς να λέει: «Κοίτα, τώρα περνούν κάτι παλικάρια, άλλο πράγμα». Προσπερνώντας τους, ακούσαμε πάλι τον ίδιο αστυνομικό να λέει ειρωνικά: «Άντρακλες σκέτοι».

»Εκείνη τη στιγμή, γυρνάω και τον ρωτάω: «Συγγνώμη, σ΄εμάς αναφέρεστε;». Εκείνος με τσαμπουκά μου απαντά «ναι ρε, υπάρχει κάποιο πρόβλημα». «Αν αναφέρεστε σ΄εμάς, μάλλον υπάρχει», του απαντώ εγώ κι εκείνος εντελώς ξαφνικά μου ρίχνει μια κουτουλιά. Από το χτύπημα το κεφάλι μου έγειρε χτυπώντας με δύναμη τη μύτη του συντρόφου μου, που καθόταν πίσω μου.

»Στη συνέχεια, αφού μας δήλωσε ότι δεν του αρέσουν οι φάτσες μας, μας είπε να τσακιστούμε να φύγουμε από εκεί. Το επανέλαβε κι ο 2ος αστυνομικός, ο οποίος άπλωσε το πόδι του μπροστά μου για να μου βάλει τρικλοποδιά. Ευτυχώς με κράτησε ο συντροφός μου και δεν έπεσα. Περπατήσαμε γρήγορα μακριά τους σε κατάσταση ΣΟΚ. Λίγο αργότερα, έχοντας βρει κάπως την ψυχραιμία μας, πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία για να καταγγείλουμε το περιστατικό».

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024