Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ: Ζητά αναθεώρηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

ΚΙΝΑΛ: Ζητά αναθεώρηση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

Επίθεση εξαπολύει στην κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ για την κατάσταση στο προσφυγικό. «Η αποσυμφόρηση των νησιών δεν θα επιτευχθεί ούτε με αριστερά, ούτε με δεξιά ευχολόγια. Πολύ περισσότερο δεν θα επιτευχθεί ως αποτέλεσμα του διαγωνισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει η Κοινή Δήλωση ΕΕ -Τουρκίας» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ.

Επίθεση εξαπολύει στην κυβέρνηση το ΚΙΝΑΛ για την κατάσταση στο προσφυγικό, κατηγορώντας την ότι μιμείται τις πρακτικές Τσίπρα.

«Η αποσυμφόρηση των νησιών δεν θα επιτευχθεί ούτε με αριστερά, ούτε με δεξιά ευχολόγια. Πολύ περισσότερο δεν θα επιτευχθεί ως αποτέλεσμα του διαγωνισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει η Κοινή Δήλωση ΕΕ -Τουρκίας» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΙΝΑΛ ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να διεκδικήσει την αναθεώρηση τους ώστε η κατάσταση να γίνει βιώσιμη για τα νησιά, τη χώρα και τους πρόσφυγες».

Το Κίνημα Αλλαγής «καρφώνει» τον πρωθυπουργό και για την στάση που κράτησε για το ζήτημα του προσφυγικού μπροστά στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

«Δυστυχώς, χτες ο κ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ δεν διατύπωσε δημοσίως τέτοιο αίτημα κάτι που έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη την Γερμανίδα καγκελάριο. Ο ρόλος των Ελλήνων πρωθυπουργών, όμως, δεν είναι να κάνουν χαρούμενη την κ.Μέρκελ» σημειώνει.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Πριν από 23 ημέρες το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για επιπλέον καθυστερήσεις» για την αποσυμφόρηση των νησιών του Αν. Αιγαίου που υποδέχονται πρόσφυγες και μετανάστες.

Τότε ο αριθμός των εγκλωβισμένων είχε μόλις ξεπεράσει τις 20.000. Σήμερα ο αριθμός υπολογίζεται στις 25.000. Μεσολάβησε το τραγικό περιστατικό με τη δολοφονία ασυνόδευτου ανήλικου εντός της «κατ ευφημισμόν» αποκαλούμενης «ασφαλούς ζώνης» του ΚΥΤ της Μόριας.

Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε πως 1.002 εγκλωβισμένοι θα μεταφερθούν σε λίγες μέρες, με αρματαγωγά (!) από τη Μόρια στο νομό Κιλκίς όπου θα διαμείνουν σε καταυλισμό. Σταγόνα στον ωκεανό. Χτες, μόνο στη Λέσβο, έφτασαν 547 άτομα. Απαιτείται ο απεγκλωβισμός πάνω από 10.000 ανθρώπων για να γίνει σχετικά βιώσιμη η κατάσταση. Απαιτούνται πολιτικές αποφάσεις ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα.

Η αποσυμφόρηση των νησιών δεν θα επιτευχθεί ούτε με αριστερά ούτε με δεξιά ευχολόγια. Πολύ περισσότερο δεν θα επιτευχθεί ως αποτέλεσμα του διαγωνισμού μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει η Κοινή Δήλωση ΕΕ -Τουρκίας.

Όπως ο κ. Τσίπρας στο πρόσφατο παρελθόν, έτσι και ο κ.Μητσοτάκης σήμερα οφείλει να διεκδικήσει την αναθεώρηση τους ώστε η κατάσταση να γίνει βιώσιμη για τα νησιά, τη χώρα και τους πρόσφυγες.

Δυστυχώς, χτες ο κ. Μητσοτάκης, στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ δεν διατύπωσε δημοσίως τέτοιο αίτημα κάτι που έκανε ιδιαίτερα χαρούμενη την Γερμανίδα καγκελάριο.

Ο ρόλος των Ελλήνων πρωθυπουργών, όμως, δεν είναι να κάνουν χαρούμενη την κ.Μέρκελ. Ειδικά όταν αυτό οδηγεί σε ανθρωπιστικές και κοινωνικές κρίσεις εντός της χώρας».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024