Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Οι Βρετανοί στους δρόμους - «Θα σταματήσουμε το κλείσιμο της Βουλής» λέει ο Κόρμπίν

Brexit: Οι Βρετανοί στους δρόμους – «Θα σταματήσουμε το κλείσιμο της Βουλής» λέει ο Κόρμπίν

Εν μέσω της πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής που έχει ξεσπάσει στη Βρετανία με την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει τη Βουλή των Κοινοτήτων, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν διαμηνύει ότι οι πολιτικοί θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τη σχεδιαζόμενη από τον πρωθυπουργό αναστολή την ερχόμενη εβδομάδα

Εν μέσω της πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής που έχει ξεσπάσει στη Βρετανία με την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να κλείσει τη Βουλή των Κοινοτήτων, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν διαμηνύει ότι οι πολιτικοί θα προσπαθήσουν να σταματήσουν τη σχεδιαζόμενη από τον πρωθυπουργό αναστολή την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αυτό που πρόκειται να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε την Τρίτη να τον σταματήσουμε (τον Τζόνσον) πολιτικά με μια κοινοβουλευτική διαδικασία ώστε να νομοθετήσουμε για την αποτροπή ενός Brexit χωρίς συμφωνία και να επιχειρήσουμε επίσης να τον αποτρέψουμε να κλείσει τη Bουλή σε αυτήν την απολύτως κρίσιμη περίοδο» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δημοσιογράφους.

Τόνισε, δε, ότι θα καταθέσει μια πρόταση μομφής στην «κατάλληλη στιγμή».

Ο Κόρμπιν προσέθεσε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας – βασικός στόχος του δυνητικού συμμάχου των Εργατικών, Σκοτσέζικου Εθνικού Κόμματος – δεν θα είναι άμεση προτεραιότητα του κόμματος του αν εισέλθει στην κυβέρνηση.

Το Εργατικό Κόμμα θα ζητήσει επείγουσα συζήτηση για το Brexit την ερχόμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε νωρίτερα ο σκιώδης υπουργός Εμπορίου Μπάρι Γκάρντινερ, παραπέμποντας σε σχέδιο που θα προσφέρει μία ευκαιρία για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα αποκλείει ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Την ίδια στιγμή, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη το βράδυ σε Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Εδιμβούργο και άλλες μεγάλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκατοντάδες διαδηλωτές φώναξαν μπροστά από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου «Σταματήστε το πραξικόπημα» κρατώντας ευρωπαϊκές σημαίες, για να μετακινηθούν στην συνέχεια στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Sports in

Stella McCartney: H στήριξη από τον αδερφό της James και η ομοιότητά του με τον πατέρα τους

Oι οικογενειακές λήψεις από την οικογένεια McCartney στο show της Stella McCartney.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024