Νέο επείγον έγγραφο που ζητά από τις αστυνομικές υπηρεσίες να είναι σε κατάσταση επιφυλακής λόγω του κινδύνου ανταποδοτικής επίθεσης από αντιεξουσιαστές συνέταξε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., σχεδόν ταυτόχρονα με τις επιχειρήσεις εκκένωσης των τεσσάρων καταλήψεων στην περιοχή των Εξαρχείων. Ενα έγγραφο που καταδεικνύει τους φόβους που υπάρχουν από την ΕΛ.ΑΣ. για καταδρομικές ή ακόμη και ένοπλες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών στόχων.
Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει νέο κύκλο αιφνιδιαστικών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας με στόχο 11 ακόμη κτίρια που τελούν υπό κατάληψη, και ορισμένα από αυτά θεωρούνται «ειδικής σημασίας». Τα ανώτατα στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη αναφέρονται σε κινήσεις ιδιαίτερα προσεκτικές, με αποφυγή βίαιων ενεργειών και προκλήσεων και με πρόταξη τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.
Ποιοι φόβοι υπάρχουν στην ΕΛ.ΑΣ. για τις επόμενες επιχειρήσεις της;
Τι ζητείται από τις αστυνομικές δυνάμεις στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ;
Πώς οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα βοηθήσουν την ΕΛ.ΑΣ. στην πάταξη της ανομίας στα Εξάρχεια;
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Πέμπτης
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).