Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπερψηφίστηκε η άρση των capital controls - «Παρών» το ΚΚΕ

Υπερψηφίστηκε η άρση των capital controls – «Παρών» το ΚΚΕ

Με πέντε «ναι» και ένα «παρών», η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση των capital controls από 1η Σεπτεμβρίου. Η τροπολογία για τα capital controls εντάσσεται στο νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα.

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την άρση από 1ης Σεπτεμβρίου των capital controls.

Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Οι αντιδράσεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης

Ως θετικό μέτρο χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την άρση των τραπεζικών κεφαλαιακών περιορισμών από 1ης Σεπτεμβρίου.

«Η κατάργηση των capital controls είναι αναμφίβολα ένα θετικό μέτρο. Τί να πρωτοθυμηθώ από τη θλιβερή περίοδο Τσίπρα και Βαρουφάκη. Την Κυριακή εκείνη που η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουν οι τράπεζες, αφού δισ. ευρώ καταθέσεων έκαναν φτερά. Ο ελληνικός λαός και η οικονομία θα πληρώνουν για χρόνια το κόστος αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος σημειώνοντας ωστόσο ότι «τα πανηγύρια δεν είναι δόκιμος τρόπος υποδοχής της σωστής σημερινής απόφασης».

«Έχω πει πολλές φορές πως για να φτάσει στον ελληνικό λαό η βελτίωση των οικονομικών της χώρας απαιτούνται όχι απλώς σοκαριστικοί, αλλά συγκλονιστικοί ρυθμοί ανάπτυξης. Και δυστυχώς δεν τους βλέπουμε εύκολους. Η χώρα πρέπει να χτυπήσει τη γραφειοκρατία και η δομή του δήθεν επιτελικού κράτους την ενισχύει υπέρμετρα», υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος.

Για «πομπώδη εξαγγελία που εντάσσεται στη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να ωραιοποιηθεί η πολιτική της με τις επώδυνες επιπτώσεις στα λαϊκά στρώματα», χαρακτήρισε την κατάργηση των capital controls o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Η κυβέρνηση, μας έχει συνηθίσει σε κινήσεις εντυπωσιασμού και επί της ουσίας δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτή η προσπάθεια «στοχεύει στην άμβλυνση των κριτηρίων του λαού απέναντι στις αντιλαϊκές μνημονιακές δεσμεύσεις οι οποίες παραμένουν σε ισχύ».

«Από την πλήρη άρση των «capital controls» θα ωφεληθούν οι τράπεζες και τα μονοπώλια και όχι οι εργαζόμενοι και ο λαός, γιατί το νομοθετικό πλαίσιο αναπαραγωγής μιας πολύ φτηνής, χωρίς δικαιώματα, εργατικής δύναμης θα ζει και θα βασιλεύει στο όνομα της ανταγωνιστικότητας», συμπλήρωσε.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής και το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής του με συντριπτική πλειοψηφία και με 4 «ναι» έναντι δύο «όχι», το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση καταψήφισαν.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024