
9.000 πρόσφυγες στοιβάζονται σε έναν χώρο για 3.500
Ασυνόδευτος πρόσφυγας σκοτώθηκε χθες από δεκαπεντάχρονο επίσης ασυνόδευτο ομοεθνή του κατά τη διάρκεια συμποκής νεαρών στη Μονάδα Φιλοξενίας Ανηλίκων της Μυτιλήνης
Φόβους ότι η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια τείνει να βγει εκ νέου εκτός ελέγχου λόγω των υπεράριθμων φιλοξενουμένων που παραμένουν στοιβαγμένοι σε αυτό εκφράζουν τοπικοί παράγοντες του νησιού της Λέσβου μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής με απολογισμό έναν ανήλικο νεκρό και δύο τραυματίες. Την ίδια στιγμή ο αριθμός των νεοαφιχθέντων προσφύγων και μεταναστών τόσο στη Λέσβο όσο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως η Σάμος, η Χίος και η Σύμη, παρουσιάζει νέα αύξηση και οι τοπικές Αρχές καλούν την κεντρική διοίκηση να αναλάβει δράση προκειμένου να αποφευχθούν σκηνές όπως αυτές του καλοκαιριού και του φθινοπώρου του 2015.
Ειδικότερα, βάσει στοιχείων της Frontex, ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που έφτασαν τον φετινό Ιούλιο στα ελληνικά νησιά αυξήθηκε κατά 25% σε σχέση πέρυσι – στην πλειονότητά τους είναι Αφγανοί. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, η Ανατολική Μεσόγειος και τα ελληνικά νησιά παραμένουν οι δημοφιλέστεροι δίοδοι για τις προσφυγικές ροές με σχεδόν 5.800 ανιχνεύσεις τον Ιούλιο.
-Η δολοφονία του ασυνόδευτου νεαρού αφγανού πρόσφυγα και οι εκτεταμένες συμπλοκές
-Η αγωνιώδης προειδοποίηση του δημάρχου Λέσβου μέσω των «ΝΕΩΝ»
-Με ρυθμό χελώνας οι διαδικασίες ταυτοποίησης. Τι φοβούνται κάτοικοι και φορείς του νησιού
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας
- Ο Ερυθρός Σταυρός θρηνεί τον θάνατο τριών εθελοντών από τον ιό Έμπολα στο Κονγκό
- Πατίνια: Αυξάνεται η ανησυχία για τη χρήση τους από ανηλίκους – Γιατί είναι πιο ευάλωτοι στα ατυχήματα
- Τουρκία: «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το CHP από διορισμένους επιτρόπους», λέει ο Οζέλ – Νέα επιχείρηση κατά του κόμματος
- Τι είπε ο Ραζνάτοβιτς για το μέλλον του Σπανούλη
- Σκληρός ποινικός ο 42χρονος που τραυματίστηκε από αστυνομικό στο Μικρολίμανο – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Σταύρος Φλώρος: Γιατί δεν ολοκληρώθηκε το χειρουργείο του – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
