Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Spiegel : Η κυβέρνηση αναμένει ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους

Spiegel : Η κυβέρνηση αναμένει ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα πέσει σε ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, όπως ανέφερε σήμερα το έγκυρο περιοδικό Der Spiegel

Η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα πέσει σε ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, όπως ανέφερε σήμερα το έγκυρο περιοδικό Der Spiegel, ενώ πληθαίνουν οι φωνές τόσο στο εσωτερικό της Γερμανίας όσο και διεθνώς, που ζητούν από το Βερολίνο να αλλάξει ρότα στη δημοσιονομική πολιτική και να εγκαταλείψει έστω για λίγο το δόγμα των μηδενικών ελλειμμάτων, ώστε να δώσει την απαραίτητη τονωτική ένωση στην οικονομία και να αποτρέψει τα χειρότερα.

Η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα υπάρξει ελαφρά συρρίκνωση της οικονομίας την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, όπως είχε γίνει και κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους (κατά 0,1%) λόγω της μείωσης των εξαγωγών, γράφει το περιοδικό επικαλούμενο ένα εσωτερικό έγγραφο της καγκελαρίας.

Ο ορισμός της ύφεσης είναι τουλάχιστον δύο συνεχόμενα τρίμηνα μείωσης του ΑΕΠ.

Ωστόσο, το Βερολίνο δεν θεωρεί ότι θα υπάρξει σοβαρή οικονομική κρίση, εφόσον δεν κλιμακωθούν οι εμπορικές εντάσεις και η Βρετανία δεν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

«Κατά συνέπεια, δεν βλέπουμε να υπάρχει λόγος για βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας», αναφέρει το έγγραφο αυτό.

Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είπε ότι η Γερμανία δεν είναι σε ύφεση.

«Δεν είμαστε τώρα σε ύφεση. Τώρα είναι η ώρα να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη με σοφές αναπτυξιακές πολιτικές» ανέφερε η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξη Τύπου

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024