Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 832,44 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,03%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,53 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή πτώση σε ποσοστό 0,16%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,35%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (+3,69%), της Lamda Development (+2,61%) και της Ελλάκτωρ (+0,93%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης (-2,50%), της Viohalco (-1,14%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,13%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+2,48%) και των Πρώτων Υλών (+2,21%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-0,64%) και των Τροφίμων (-0,33%).
Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 19 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές:Trastor +9,71% και Αττικές Εκδόσεις +8,61%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Σαράντης -2,50% και Ιατρικό -2,30%.
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.