
Τραμπ: Είμαι ο «εκλεκτός» για να χειριστώ την Κίνα
Ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι είναι ο ιδανικός άνθρωπος για να αντιμετωπίσει την Κίνα στις εμπορικές συνομιλίες.
Ως ο ικανότερος άνθρωπος να χειριστεί τις εμπορικές ανισορροπίες των ΗΠΑ με την Κίνα εμφανίστηκε μπροστά στους δημοσιογράφος ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, είναι ο «εκλεκτός» για να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στις εμπορικές συζητήσεις με την Κίνα, την ώρα που ερευνητές του Κογκρέσου προειδοποιούν ότι οι δασμοί που έχει επιβάλει μπορεί να μειώσουν την οικονομική απόδοση κατά 0,3% το 2020.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος σχολίασε ότι η ζωή του θα ήταν πιο εύκολη αν δεν είχε ξεκινήσει εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο. Παράλληλα, όμως υπερασπίστηκε τις πράξεις του, επιμένοντας ότι είναι ακόμη εφικτή η επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.
«Είμαι ο εκλεκτός… έτσι, τα βάζω με την Κίνα. Τα βάζω με την Κίνα στο εμπόριο. Και ξέρετε κάτι; Κερδίζω», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, διεκδικώντας έναν τίτλο που συνήθως αποδίδεται σε ηγετικές μορφές θρησκειών, όπως ο Ιησούς ή ο Μωάμεθ.
Ο Τραμπ παραδέχτηκε πάντως, για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες, ότι ένας εμπορικός πόλεμος με την Κίνα μπορεί να βλάψει την αμερικανική οικονομία, επιμένοντας όμως ότι δεν διαφαίνεται ύφεση στον ορίζοντα.
- Ο Μέσι έφυγε με ενοχλήσεις από το τελευταίο ματς της Ίντερ Μαϊάμι – Αγωνία για το Μουντιάλ (pic, vid)
- Κοτοπουλάκια εκκολάφθηκαν από «τεχνητό αβγό» – Ελπίδα για την επαναφορά εξαφανισμένων πτηνών;
- Β. Κικίλιας: «51% περισσότεροι έκτακτοι έλεγχοι στα πλοία – Μηδενική ανοχή σε θέματα ασφάλειας»
- Βερόνα: Ημερίδα για το μαροκινό σχέδιο αυτονομίας της Δυτικής Σαχάρας
- Ο Τραμπ τώρα θέλει χρόνο για τη συμφωνία – «Πλακώματα» στους Ρεπουμπλικανούς και αναζήτηση αφηγήματος για τη νίκη
- Στο μικροσκόπιο της ΕΕ το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη: Τι θα ψάξει κάθε Επιτροπή που φτάνει στην Ελλάδα






