Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε την Τετάρτη ότι θα ήταν διατεθειμένος να συνεργαστεί με το Κίνημα των 5 Αστέρων, αν πίστευε ότι αυτό θα οδηγούσε σε μια εποικοδομητική στάση απέναντι στην Ευρώπη.
«Πρέπει να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση, αν είναι δυνατό», σχολίασε ο Ρέντσι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να μπουν στην άκρη προηγούμενες προσωπικές επιθέσεις εναντίον του που έχουν διατυπώσει μέλη του Κινήματος των 5 Αστέρων.
Οι δηλώσεις Ρέντσι έγιναν μία ημέρα μετά την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.
Πολιτικοί από το Κίνημα των 5 Αστέρων και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συζητούν τον σχηματισμό νέου συνασπισμού, ο οποίος θα αποκλείει το ακροδεξιό κόμμα Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και θα δίνει μια πιο κεντρώα και φιλοευρωπαϊκή στροφή στην κυβέρνηση της Ιταλίας.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας