Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Ψαριανός στο One Channel: Ήμουν πάντα ορκισμένος αναθεωρητής

Γ. Ψαριανός στο One Channel: Ήμουν πάντα ορκισμένος αναθεωρητής

Στην εκπομπή One Talk μίλησε ο πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος Γρηγόρης Ψαριανός

Στην εκπομπή One Talk μίλησε ο πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος Γρηγόρης Ψαριανός. Αναφέρθηκε στην πολιτική του διαδρομή, στις πολιτικές αναφορές του ίδιου και της οικογένειάς του, στην αντίληψη toy περί ελληνικότητας, στην δημοσιογραφία, στην ΕΡΤ και σε πολλά ακόμα.

Ειδικότερα, μίλησε για τα κόμματα που άλλαξε. «Τα κόμματα άλλαξαν. Όχι εγώ. Μπορώ να πω αναλυτικά τα στοιχεία των αλλαγών του που με οδήγησαν στην έξοδο». «ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξα. Ήμουν στην ΕΑΡ.

Όλοι η οικογένειά μου προέρχεται μέσα από τα κινήματα της αριστεράς. Προσωπικά, ποτέ δεν ήμουν σοβιετόφιλος ή σταλινικός, ήμουνα πάντα ορκισμένος αναθεωρητής. Κι αυτή η διαδικασία έχει πάντα κινητικότητα. Βέβαια χρειάζεται και μια προσαρμοστικότητα. Και οι ψηφοφόροι το καταλαβαίνουν αυτό. Γιατί με στήριξαν σε κάθε μετακίνηση» εξήγησε.

«Είμαι ευρωλιγούρης. Πιστεύω στον ευρωμονόδρομο. Θα ήμασταν πολύ άσχημα εκτός ΕΕ» τόνισε, ενώ σχετικά με την κάθοδό του με τη ΝΔ, σχολίασε πως «συνεργάστηκα με τη ΝΔ, δεν εντάχθηκα. Πιστεύω στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ήθελε να στηρίξω το εγχείρημα της αλλαγής».

Παραδέχθηκε ότι τον πείραξε ότι δεν επανεξελέγη στο ελληνικό κοινοβούλιο. «Δεν υπάρχει άλλος που να έχει εκλεγεί έξι φορές, με τρία διαφορετικά κόμματα.

Και κάθε φορά με περισσότερους σταυρούς από την προηγούμενη. Γνώρισα εξαιρετικούς χαρακτήρες και ανθρώπους σε όλα τα κόμματα. Δεν είμαι ευχαριστημένος επειδή δεν εκλέχθηκα ξανά. Ο βουλευτής δεν είναι επάγγελμα.

Τώρα θα επιστρέψω στη δουλειά μου, στη δημοσιογραφία. Θα γράφω, θα είμαι στο ράδιο. Πιο πολύ απ’ όλα αγαπάω το ραδιόφωνο. Ακούω πολύ ραδιόφωνο» είπε σχετικά. «Έχω μια μικρή κατάθλιψη.

Όταν 12 χρόνια είσαι σε μια διαδικασία και έχεις μια καθημερινότητα, ασχολείσαι με όλες τις διαδικασίες τις πολιτικές και τις κοινοβουλευτικές και ξαφνικά αυτά σταματούν μένεις κάγκελο. Ήμουν σίγουρος ότι θα εκλεγώ.

Θα ήθελα πολύ να είμαι σε αυτή τη Βουλή. Είναι επιφορτισμένη με το καθήκον ν’ αλλάξει, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πολλά πράγματα που δεν άλλαζαν τόσα χρόνια» αποκάλυψε. Επιπλέον έδωσε την δική του εκδοχή περί ελληνικότητας.

«Δεν πρέπει να είσαι Ελληνάρας. Είναι ανάγκη να είσαι Έλληνας. Και ο Έλληνας δεν διαπραγματεύεται την ελληνικότητά του. Ούτε φανατίζεται. Ούτε κραυγάζει. Είναι Έλληνας βαθιά μέσα του. Έχει αυτογνωσία. Ο Ελληνάρας τυλίγεται με σημαίες, φωνάζει συνθήματα και δεν ξέρει ποιος είναι ο Επίκουρος, ο Ηρόδοτος και τι είπαν» υποστήριξε.

Για το τι δεν του αρέσει στον εαυτό του είπε ότι «στεναχωριέμαι περισσότερο από ότι θα έπρεπε σε καταστάσεις που δεν θα έπρεπε. Δηλαδή ένα γκολ στην παράταση μπορεί να με κάνει κουρέλι. Για έναν μέσο άνθρωπο, αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Επίσης, δεν είμαι καθόλου της πειθαρχίας και του προγραμματισμού».

Τέλος σχολίασε την ΕΡΤ. «Άλλο δημόσιο και άλλο κρατικό μέσο. Όποιος διαχειρίζεται το κράτος έχει την ΕΡΤ σαν μαργιονέτα. Και αυτό είναι λάθος. Πρέπει να είναι δημόσια αγαθά, αλλά όχι κρατικά. Ανήκουν στον κάθε Έλληνα» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024