Μυτιλήνη: Τιμή στον «φύλακα άγγελο» των προσφύγων, Κυριάκο Παπαδόπουλο
Τμήμα του λιμανιού της Μυτιλήνης θα πάρει το όνομα του εμβληματικού αξιωματικού του Λ.Σ. που διέσωσε χιλιάδες πρόσφυγες από τη θάλασσα και έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο
Το όνομα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του εμβληματικού αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος που διέσωσε χιλιάδες ζωές προσφύγων στο Αιγαίο στη διάρκεια της κορύφωσης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης το 2015 και το 2016, θα κοσμεί στο εξής μέρος της προβλήτας του λιμανιού της Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η τελετή ονοματοδοσίας θα γίνει το πρωί της Παρασκευής, 30 Αυγούστου, στην προκυμαία του επιβατικού λιμένα, και θα συνοδευτεί από την τοποθέτηση μιας πινακίδας, εκεί όπου συχνά έδενε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος το περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 602, στο οποίο ήταν κυβερνήτης, και αποβίβαζε με ασφάλεια τους πρόσφυγες που διέσωζε στη θάλασσα.
Υπενθυμίζεται πως ο υποπλοίαρχος, ο οποίος με την ανθρωπιστική του δράση έγινε συνώνυμο της αλληλεγγύης και σύμβολο των αγώνων δεκάδων άλλων στελεχών του Λιμενικού Σώματος στη διάρκεια του προσφυγικού δράματος, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2018, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 44 ετών, αφήνοντας πίσω σύζυγο και δύο κόρες.
Ο εκλιπών είχε τιμηθεί για τη δράση του από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία, ενώ έφτασε μέχρι το κόκκινο χαλί των Οσκαρ, με το ντοκιμαντέρ «4,1miles» της Δάφνης Ματζιαράκη που είχε «πρωταγωνιστή» τον ίδιο.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων