Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντ. Καρακούσης στο One Channel: Προ των πυλών αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Αντ. Καρακούσης στο One Channel: Προ των πυλών αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για το ενδεχόμενο ελλιμενισμού του ιρανικού τάνκερ σε ελληνικό λιμάνι, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του One Channel ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα»

Για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και για το ενδεχόμενο ελλιμενισμού του ιρανικού τάνκερ σε ελληνικό λιμάνι, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του One Channel ο διευθυντής της εφημερίδας «Το Βήμα», Αντώνης Καρακούσης.

«Εξελίσσονται τολμηρές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, που αφορούν το καθεστώς των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. Οι διπλωμάτες εκτιμούν πως επέρχεται μια πιο ολοκληρωμένη αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Θα ακολουθήσουν και άλλες συζητήσεις για ευρύτερα θέματα, ενώ αναμένεται και επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε:

«Οι συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή προσφέρουν δυνατότητες και ευκαιρίες στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια εστία σταθερότητας για τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή. Μια χώρα με ανοικτή οικονομία, με εμπεδωμένη δημοκρατία. Ετοιμάζεται μια πολύ μεγαλύτερη από την υπάρχουσα και σημαντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ» τόνισε σχετικά.

Για το ιρανικό πλοίο είπε πως «δεν οδεύει προς την Καλαμάτα, κινείται βόρεια των αρχών της Αλγερίας. Κινείται, αργά, εντός των διεθνών υδάτων για να αποτρέψει να το σταματήσουν και να συλλάβουν τα μέλη του» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024