
Eurostat: Πρώτη η Ελλάδα σε τροχαία δυστυχήματα με μοτοσικλέτες
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, στην Ελλάδα σημειώνονταν 20 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους, το 2017, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 8 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Μία θλιβερή πρωτιά κατέχει η Ελλάδα καθώς στη χώρα μας σημειώθηκαν τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα με μοτοσικλέτες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, στην Ελλάδα σημειώνονταν 20 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους, το 2017, όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 8 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Όσον αφορά τους νεκρούς από δυστυχήματα με αυτοκίνητο, το υψηλότερο επίπεδο καταγράφεται στη Βουλγαρία με 64 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους και το χαμηλότερο στη Μάλτα με 11 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Στους πεζούς θύματα τροχαίων δυστυχημάτων τη «μαύρη» πρωτιά έχει η Ρουμανία με 37 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Συνολικά το 2017 οι νεκροί από τροχαία δυστυχήματα στην ΕΕ ανήλθαν 25.000 αριθμός που είναι σταθερός από το 2013.
Τέλος, όσον αφορά τον αριθμό των ποδηλατιστών που σκοτώθηκαν σε τροχαία ως ποσοστό του πληθυσμού, το υψηλότερο επίπεδο βρίσκουμε στη Ρουμανία (10 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων) και το χαμηλότερο είναι μηδενικό, και καταγράφεται στην Κύπρο (στοιχεία 2016) και το Λουξεμβούργο.
- Ολυμπιακός – Μονακό 91-70: Σαρωτικός με «20άρα» του Βεζένκοφ, έκανε το πρώτο βήμα για το F-4!
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «σφίγγει τα λουριά»: Βαρύτερα πρόστιμα για τις παραβάσεις κρατών-μελών
- Φενερμπαχτσέ – Ζαλγκίρις Κάουνας 89-78: Πρώτο βήμα για το F-4 οι Τούρκοι με σούπερ Μπιμπέροβιτς
- Σοβαρά κενά ασφάλειας και ελλιπή μέτρα αποκάλυψε η ένοπλη δράση του 89χρονου στο κέντρο της Αθήνας
- Ο χιονισμένος Όλυμπος με τα «μάτια» του δορυφόρου Sentinel-2
- Ασταμάτητος Κέντρικ Ναν στο ξεκίνημα με 14 πόντους! (vid)

