Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος η ελεύθερη πρόσβαση σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου

Τέλος η ελεύθερη πρόσβαση σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου

Η αρχή θα γίνει άμεσα από την Μεγάλη Βρετανία ενώ θα ακολουθήσουν και πολλές ακόμα χώρες.

Ριζική αλλαγή έρχεται σε ότι αφορά το ελεύθερο πορνό στο Διαδίκτυο, με το έδαφος να «προετοιμάζεται» ήδη εδώ και πολλούς μήνες στην Ευρώπη.

Αφετηρία των συζητήσεων αποτέλεσε η Ευρώπη ενώ η αρχή θα γίνει από την Μεγάλη Βρετανία, με πολλές χώρες να την χρησιμοποιούν ως φωτεινό παράδειγμα αντιδράσεων της κοινής γνώμης και αποτελεσματικότητας των μέτρων που θα λάβει.

Από τον Απρίλιο του 2020, συγκεκριμένα, οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας, δεν θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε ιστοσελίδες με περιεχόμενο ενηλίκων, αν δεν μπορούν να αποδείξουν ότι ακριβώς είναι ενήλικες.

Σύστημα «AgeID»

Την ηλικία τους θα μπορούν να αποδείξουν, φορτώνοντας την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους, έγγραφα που αποδεικνύουν την ηλικία τους, σε μία ανάλογη πλατφόρμα, εντός τεσσάρων εβδομάδων από την ημέρα που θα ζητήσουν ανάλογη πρόσβαση.

Η εν λόγω διαδικασία σχετίζεται με το σύστημα «AgeID» στο οποίο έχουν ενταχθεί αρκετές ιστοσελίδες και επιτρέπει στους χρήστες να επιβεβαιώνουν ότι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Στόχος της Βρετανικής Κυβέρνησης είναι να περιορίσει τις επισκέψεις ανηλίκων σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου. Σημειώνεται πως ο Απρίλιος του 2020 αποτελεί την τελική ημερομηνία εφαρμογής ενός νόμου που ψηφίστηκε το 2017 και έχει παραταθεί ως τώρα πολλές φορές.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024