Την πολιτική επικαιρότητα σχολίασαν στην εκπομπή One Direct Weekend ο διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Πιλάλης.

«Δύσκολη και δυσάρεστη εβδομάδα με ακραία φαινόμενα», δήλωσε ο κ. Ρωμανός και συμπλήρωσε πως «είχαμε μια αντικειμενικά πολύ καλή αντιμετώπιση. Έχουμε επιδείξει σε όλα μια ετοιμότητα και μια ταχύτητα και μια μη επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά με γνώμονα την προστασία της περιουσίας και της ζωής».

Απαντώντας ο κ. Πιλάλης καυτηρίασε την τοποθέτηση του κ. Ρωμανού σχετικά με τη λέξη «ταχύτητα», αναφερόμενος στην περίπτωση της Σαμοθράκης και την ταλαιπωρία που βίωσαν κάτοικοι και επισκέπτες. Απ’ την πλευρά του, ο κ. Ρωμανός ισχυρίστηκε πως το πρόβλημα του νησιού οφείλεται σε δομικά προβλήματα που έπρεπε να έχουν λυθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, κατηγορώντας με αυτόν τον τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ξίφη τους διασταυρώθηκαν όταν στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκαν τα νέα νομοσχέδια της ΝΔ, όπου ο κ. Ρωμανός υποστήριξε πως «η ΝΔ είναι η πρώτη κυβέρνηση για δεύτερη φορά μες στα μνημόνια που κάνει φοροελαφρύνσεις με το που αναλαμβάνει», ενώ ο κ. Πιλάλης διαφώνησε κυρίως στο κομμάτι που αφορά τα εργασιακά.

«Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η δημιουργία νέων καλών θέσεων εργασίας για να μη φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό», δήλωσε ο κ. Ρωμανός και υποσχέθηκε πως κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Μίλησαν ακόμα για την κυβερνησιμότητα των δήμων, αλλά και τη διάταξη για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr