Για την σημαντική κοινωνική προσφορά του εθελοντικού σώματος των Σαμαρειτών μίλησε στην εκπομπή One Line Weεκend o αρχηγός Σαμαρειτών του Τμήματος Πειραιά, Αντώνης Τσάκωνας.

«Είμαστε διασωστικό σώμα και ασχολούμαστε με την παροχή πρώτων βοηθειών. Και ανάλογα με την περιοχή του κάθε τμήματος μας, αναλαμβάνουμε αντίστοιχες περιπτώσεις» εξήγησε ο κ. Τσάκωνας.Το τμήμα του οποίου ηγείται βρέθηκε στις πυρκαγιές στην Εύβοια και συνέδραμε τις προσπάθειες των αρχών.

«Βοηθήσαμε στις εκκενώσεις σε Μακρυμάλλη και Πλατάνα αλλά και σε μια παιδική κατασκήνωση στα Πολιτικά. Στη συνέχεια ήμασταν στο δημαρχείο στα Ψαχνά και βοηθούσαμε τους κατοίκους που ήταν μεγάλοι σε ηλικία» ανέφερε.

Τόνισε την ανάγκη για «πρόληψη και ενημέρωση. Πρέπει να πληροφορήσουμε τον κόσμο τι πρέπει να κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως του σεισμού της πυρκαγιάς ή άλλων φαινομένων» και πρόσθεσε ότι «στο Μάτι ο κόσμος δεν ήξερε προς τα πού να πάει και τι να κάνει». Τέλος σημείωσε πως «πανελλαδικά είμαστε πάνω από 2000. Στον Πειραιά είμαστε 70, στην Αθήνα 200».

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο