«Τερματίστε την οργή με αγάπη» – Το μήνυμα του πλουσιότερου ανθρώπου στο Χονγκ Κονγκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Χονγκ Κονγκ, ο Λι Κα-σινγκ, παρότρυνε σήμερα τον κόσμο «να αγαπά την Κίνα, να αγαπά το Χονγκ Κονγκ και να αγαπά τον εαυτό του», στα πρώτα του δημόσια σχόλια για τις κλιμακούμενες διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στο Χονγκ Κονγκ, ο Λι Κα-σινγκ, παρότρυνε σήμερα τον κόσμο «να αγαπά την Κίνα, να αγαπά το Χονγκ Κονγκ και να αγαπά τον εαυτό του», στα πρώτα του δημόσια σχόλια για τις κλιμακούμενες διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας που έχουν προκαλέσει αναταραχή εδώ και εβδομάδες στην ασιατική μητρόπολη και αποτελούν πρόκληση για την Κίνα.
Το μήνυμα του Λι σε πρωτοσέλιδες καταχωρήσεις σε μεγάλες εφημερίδες στο ασιατικό χρηματοοικονομικό κέντρο καλεί τους πολίτες να «τερματίσουν την οργή με αγάπη» και να «σταματήσουν τη βία». Οι καταχωρήσεις αυτές υπογράφονται από τον «Λι Κα-σινγκ, πολίτη του Χονγκ Κονγκ».
Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει τη σοβαρότερη πολιτική κρίση στην ιστορία του μετά την παράδοση της κυριαρχίας του το 1997 από το Λονδίνο στο Πεκίνο. Οι κινητοποιήσεις ακολουθούνται όλο και συχνότερα από συγκρούσεις ανάμεσα σε μικρές ομάδες διαδηλωτών και τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των ταραχών και συνιστούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ από το 2012 που ανέβηκε στην εξουσία.
Η Κίνα έχει συγκρίνει τις διαδηλώσεις με τρομοκρατία και έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει βία για να τις καταστείλει, με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παροτρύνει τον Σι να συναντηθεί με τους διαδηλωτές για να αποκλιμακώσει την ένταση.
Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου αναμένονται και νέες μαζικές διαδηλώσεις. Η τακτική της αστυνομίας απέναντι τους διαδηλωτές έχει γίνει πιο σκληρή και ο 91χρονος Λι προειδοποίησε ότι «οι καλύτερες προθέσεις μπορεί να οδηγήσουν στα χειρότερα αποτελέσματα».
Πάνω από 700 άνθρωποι έχουν συλληφθεί αφότου ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις τον Ιούνιο, και η αστυνομία συχνά χρησιμοποιεί δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσει τους διαδηλωτές.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βία, ενοχή και το προνόμιο της σιωπής — Δυνατό «ποδαρικό» το His & Hers για τις σειρές του 2026
- Η Χιλή κηρύσσει «κατάσταση καταστροφής» – Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις πυρκαγιές
- Παναργειακός-Καλαμάτα 0-2: Επίδειξη δύναμης η «μαύρη θύελλα», στους +7 από τον Πανιώνιο
- Αίγινα: Χωρίς πόσιμο νερό εδώ και έναν μήνα – Τι λένε στο in γιατροί, κάτοικοι και ο δήμαρχος του νησιού
- Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που παρίσταναν τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας
- «Ανακωχή» Πάλας – Γκλάσνερ, μένει ο Αυστριακός στον πάγκο των «αετών»
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
- Ταΰγετος: Γλίστρησαν και έπεσαν σε χαράδρα – Δύσκολη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ορειβατών – 4 τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442