
Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες των δυτικών Βαλκανίων μετανάστευσαν στην ΕΕ το 2018
Συνολικά 228.000 πολίτες των χωρών των δυτικών Βαλκανίων μετανάστευσαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2018, όπως γράφει η εφημερίδα «Vijesti» του Μαυροβουνίου, επικαλούμενη στοιχεία της Eurostat.
Συνολικά 228.000 πολίτες των χωρών των δυτικών Βαλκανίων μετανάστευσαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2018, όπως γράφει η εφημερίδα «Vijesti» του Μαυροβουνίου, επικαλούμενη στοιχεία της Eurostat.
Πέρυσι, 62.000 Αλβανοί, 24.300 πολίτες από τη Βόρεια Μακεδονία, 34.500 από το Κόσοβο, 53.500 υπήκοοι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, 51.000 Σέρβοι και 3.000 από το Μαυροβούνιο, μετανάστευσαν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι πολίτες των χωρών των δυτικών Βαλκανίων μεταναστεύουν περισσότερο στη Γερμανία. Το 2018, 19.000 πολίτες του Κοσόβου, 16.000 της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Σερβίας, 11.500 πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και 1.500 από το Μαυροβούνιο μετανάστευσαν στη Γερμανία. Οι Αλβανοί πολίτες προτιμούν την Ιταλία και το 2018, καθώς 23.000 μετανάστευσαν στη χώρα αυτή.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ώρα αυτοκριτικής και θεραπείας για τον Τάιγκερ Γουντς: Εγκαταλείπει το γκολ και ξεκινά αποτοξίνωση
- Ιτούδης: «Ο Σλούκας κουράστηκε, βάλαμε πίεση στον Ναν για να πασάρει περισσότερο»
- Ιράν-Ομάν συντάσσουν πρωτόκολλο ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, με στόχο την επόπτευση και σε καιρό ειρήνης
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
- Οι φάσεις από την Super League που έδειξε η ΚΕΔ στο σεμινάριο των διαιτητών και η ομιλία για τον τζόγο
- Κακοκαιρία Erminio: Στα δύο κόπηκε ο δρόμος στην Καλλιτεχνούπολη – Το ρέμα άνοιξε χαράδρα πέντε μέτρων




