Τα συνεχόμενα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης επί πολλές ημέρες και κατά την κορύφωση της τουριστικής περιόδου, συνθέτουν ένα πλήρως αρνητικό σκηνικό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του τομέα Τουρισμού του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγκίδης.

«Ο εγκλωβισμός επισκεπτών, η αβεβαιότητα εξεύρεσης οριστικής λύσης στο πρόβλημα, η σωρεία ακυρώσεων στις κρατήσεις, είχαν ως αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων συνανθρώπων μας και καταστροφικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και καθημερινότητα του νησιού, που πριν λίγες μέρες δοκιμάστηκε και από την πύρινη λαίλαπα», σημειώνει.

Ο κ. Φραγκίδης τονίζει ότι είναι επιβεβλημένη η λήψη μέτρων για την άμεση ανακούφιση των πληγέντων. «Η αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης δεν αρκεί. Χρειάζεται και η αποκατάσταση της εικόνας του νησιού μέσω της κατάλληλης εκστρατείας προβολής, ώστε οι απώλειες να είναι οι λιγότερες δυνατές. Η Πολιτεία και οι τοπικοί Φορείς οφείλουν να δράσουν συντονισμένα και αποτελεσματικά για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, την ενίσχυση των πληγέντων, τον περιορισμό της οικονομικής βλάβης και την τόνωση του νησιού», επισημαίνει για να καταλήξει: «Επιπλέον, η βελτίωση του πλαισίου της ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των άγονων γραμμών είναι βασική προτεραιότητα».

Γράψτε το σχόλιο σας