
Φωτιά στη Ζάκυνθο
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγαλάς Ζακύνθου
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγαλάς Ζακύνθου.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Η νέα πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικίες ενώ και κάτοικοι των δύο χωριών βοηθούν τους πυροσβέστες για να μην πλησιάσει η φωτιά τα χωριά τους.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγαλάς Ζακύνθου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 #πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π .
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 15, 2019
Να σημειωθεί ότι σήμερα, Πέμπτη τα Ιόνια Νησιά αντιμετωπίζουν «Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)», σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.
Για την ανωτέρω Περιφέρεια τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ., όπως επίσης και η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
- TikTok και σούπερ μάρκετ: Πώς τα social media αλλάζουν τον τρόπο που ψωνίζουμε
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με ισχυρά φαινόμενα και πτώση θερμοκρασίας – Red code σε τρεις περιοχές
- Φταίει η Τεχνητή Νοημοσύνη που μιλάμε πιο απότομα;
- Παναθηναϊκός: «Το ποσοστό μεταπώλησης που διατήρησε η Χάποελ Μπερ Σεβά στον Κάνγκουα»




