Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο επιχειρηματίας και πρώην συνεργάτης του Μουμπάρακ, Χουσέιν Σάλεμ

Πέθανε ο επιχειρηματίας και πρώην συνεργάτης του Μουμπάρακ, Χουσέιν Σάλεμ

Ο Χουσέιν Σάλεμ συγκαταλεγόταν κατά το παρελθόν στους ισχυρότερους επιχειρηματίες της Αιγύπτου και ήταν ταυτισμένος με τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

Ο Χουσέιν Σάλεμ – στο παρελθόν συγκαταλεγόταν στους ισχυρότερους επιχειρηματίες της Αιγύπτου και ήταν ταυτισμένος με τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος ανατράπηκε με τη λαϊκή εξέγερση του 2011 — πέθανε στην Ισπανία χθες Τρίτη, ανέφεραν ανιψιά του και κρατικά ΜΜΕ.

Συνελήφθη στην Ισπανία

Ο Σάλεμ είχε συλληφθεί το 2011 βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τις αρχές της Ισπανίας, της χώρας όπου προσέφυγε μετά τη λαϊκή εξέγερση των 18 ημερών η οποία οδήγησε στο τέλος την τριακονταετή μονοκρατορία του Μουμπάρακ.

Αιγυπτιακό δικαστήριο τον είχε καταδικάσει ερήμην να εκτίσει κάθειρξη επτά ετών και να καταβάλλει πρόστιμα συνολικού ύψους 4 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011, αφού τον έκρινε ένοχο στη δίκη του για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράνομο προσπορισμό κερδών.

Συμφωνία με τις Αρχές

Το 2016, ο Σάλεμ, που ήταν επίσης υπήκοος της Ισπανίας, έκλεισε συμφωνία με τις Αρχές που επέτρεπε στον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του να επιστρέψουν στην Αίγυπτο χωρίς νομικές συνέπειες, με αντάλλαγμα τη δήμευση του 75% του περιουσίας του.

Η συμφωνία κλείστηκε εντός των ορίων ευρύτερης διαδικασίας «συμφιλίωσης», η οποία αφορούσε ιδίως πλούσιους επιχειρηματίες που εγκατέλειψαν την Αίγυπτο για να αποφύγουν την άσκηση διώξεων σε βάρος τους για διαφθορά μετά την εξέγερση, στο αποκορύφωμα της λεγόμενης Αραβικής Ανοιξης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024