Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υ.Α του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Καλεί την Ευρώπη για αποβίβαση των 507 διασωθέντων στη Μεσόγειο

Υ.Α του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Καλεί την Ευρώπη για αποβίβαση των 507 διασωθέντων στη Μεσόγειο

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες απευθύνει σήμερα έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επιτρέψουν την άμεση αποβίβαση 507 ανθρώπων που διασώθηκαν πρόσφατα στην κεντρική Μεσόγειο και παραμένουν εν πλω

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες απευθύνει σήμερα έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επιτρέψουν την άμεση αποβίβαση 507 ανθρώπων που διασώθηκαν πρόσφατα στην κεντρική Μεσόγειο και παραμένουν εν πλω.
Σύμφωνα με την Υ.Α. πολλοί από αυτούς αναφέρεται ότι έχουν υποστεί φρικτή κακομεταχείριση στη Λιβύη και είναι από χώρες προέλευσης προσφύγων. Έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια και κάποιοι έχουν ήδη εκδηλώσει την πρόθεσή τους να ζητήσουν διεθνή προστασία.
«Πρόκειται για μάχη με το χρόνο», ανέφερε ο Vincent Cochetel, Ειδικός Απεσταλμένος της Υ.Α. για την κεντρική Μεσόγειο. «Αναμένονται καταιγίδες και οι συνθήκες πρόκειται μόνο να χειροτερέψουν. Το να αφήνεις στην ανοιχτή θάλασσα με τέτοιο καιρό ανθρώπους που διέφυγαν τον πόλεμο και τη βία στη Λιβύη σημαίνει ότι προκαλείς δεινά πάνω στα δεινά. Θα πρέπει να τους επιτραπεί επειγόντως να ελλιμενιστούν και να δεχθούν την τόσο αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.»
151 άνθρωποι παραμένουν πάνω στο σκάφος της οργάνωσης Open Arms ενώ άλλοι 356 διασώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από το σκάφος Ocean Viking.
Κατά την Υ.Α θα πρέπει να προσφερθεί άμεσα ασφαλές λιμάνι, ενώ τα κράτη θα πρέπει να διαμοιραστούν την ευθύνη για τη φιλοξενία τους μετά την αποβίβασή τους.
Σχεδόν 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στην κεντρική Μεσόγειο μέσα στο 2019. Σε σύγκριση με την κεντρική Μεσόγειο, στις οδούς της δυτικής και ανατολικής Μεσογείου σημειώνονται πολύ περισσότερες αφίξεις και πολύ λιγότεροι θάνατοι ανθρώπων, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.
Η Υ.Α. τονίζει ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί και να υποστηριχθεί ο ρόλος των σκαφών των Μ.Κ.Ο. Οι προσπάθειές τους σώζουν ζωές και δεν θα πρέπει να στιγματίζονται, ούτε
να ποινικοποιούνται.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024