Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έφυγε» ο Χoσέ Λουίς Μπράουν

«Έφυγε» ο Χoσέ Λουίς Μπράουν

Ο θρυλικός Χοσέ Λουίς Μπράουν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών. Ο άνθρωπος που είχε πετύχει το πρώτο γκολ της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ του 1986 και έπαιζε σε εκείνο το ματς με εξάρθρωση ώμου

Θρήνος στην Αργεντινή. Ο θρυλικός Χοσέ Λουίς Μπράουν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, πάσχοντας για πολλά χρόνια από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ο Μπράουν ήταν ο παίκτης που είχε σκοράρει το πρώτο γκολ της Αργεντινής στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1986 κόντρα στη Δυτική Γερμανία.

Επίσης, σε εκείνο το ματς υπέστη εξάρθρωση ώμου μετά από σύγκρουση με τον Νόρμπερτ Έντερ, αλλά δεν σταμάτησε να παίζει παρά τους πόνους που ένιωθε και βοήθησε μέχρι τέλους την «αλμπισελέστε» να φτάσει στην κατάκτηση του δεύτερου Μουντιάλ, μετά από εκείνο του 1978.

Το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του το πέρασε στην Εστουδιάντες με την οποία είχε 300 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Στο Μουντιάλ του 1986 κλήθηκε ως back-up του Ντάνιελ Πασαρέλα, αλλά ο τελευταίος δεν αγωνίστηκε  και ο Μπράουν τον αντικατέστησε, παίρνοντας την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μία διοργάνωση στην οποία τελικά η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο, με τον ίδιο στον τελικό να… θυσιάζεται για αυτήν όπως προαναφέραμε.

Δείτε στιγμιότυπα από τον τελικό του 1986, Αργεντινή-Δυτική Γερμανία 3-2:

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024