Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υποσχέθηκε την Κυριακή να εντείνει τη «μάχη» της εναντίον του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ και των κούρδων συμμάχων του στη Συρία, στο δεύτερο παρόμοιο βίντεο που δημοσιεύει στο μέσο προπαγάνδας της μετά την εδαφική ήττα της τον Μάρτιο.

Σειρά επιθέσεων

Τους τελευταίους μήνες, το Ισλαμικό Κράτος διέπραξε σειρά επιθέσεων, ιδίως εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στα πρώην προπύργιά του στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Η πτώση του «χαλιφάτου» που είχε αυτοανακηρύξει το Ισλαμικό Κράτος το 2014 ανακοινώθηκε στις 23 Μαρτίου μετά τη κατάκτηση του τελευταίου προπυργίου των τζιχαντιστών στην ανατολική Συρία από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), στις οποίες κυριαρχούν οι κούρδοι μαχητές και στηρίζονται από τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών.

Ομως, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και «πυρήνες εν υπνώσει» παραμένουν διασκορπισμένοι σε περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού Πενταγώνου, η τζιχαντιστική οργάνωση επιχειρεί να «αναδυθεί εκ νέου στη Συρία».

«Η φωτιά της μάχης άναψε… »

«Η φωτιά της μάχης μεταξύ ημών και εκείνων (των κουρδικών δυνάμεων και των συμμάχων τους) άναψε και πάλι και θα ενταθεί» απειλεί το Ισλαμικό Κράτος σε βίντεο προς του υποστηρικτές του.

Η τελευταία επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση, έγινε στις 7 Αυγούστου. Πέντε άνθρωποι, μεταξύ τους 3 παιδιά, σκοτώθηκαν όταν εξερράγη παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην Καχτανίγια, στην επαρχία Χασάκα, που ελέγχουν οι Κούρδοι.

Το βίντεο, διάρκειας περίπου 10 λεπτών, περιλαμβάνει σκηνές με αποκεφαλισμούς και πυροβολισμούς ανθρώπων που παρουσιάζονται ως κούρδοι μαχητές, οι οποίοι απήχθησαν από τους τζιχαντιστές.

Στο μοντάζ προστέθηκαν και αποσπάσματα από ρεπορτάζ τηλεοπτικών δικτύων και μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει ηττηθεί και παραμένει ενεργό στη Συρία.

Φωτογραφία του Τραμπ

Επιπλέον, στο βίντεο εμφανίζεται φωτογραφία του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που δείχνει χάρτη με τις περιοχές που ήλεγχε κατά το παρελθόν η τρομοκρατική οργάνωση.

Το προηγούμενο προπαγανδιστικό βίντεο που είχε δημοσιεύσει το Ισλαμικό Κράτος για να καλέσει τους υποστηρικτές του να συνεχίσουν τη μάχη τους, έφερε ημερομηνία 29 Απριλίου, μία εβδομάδα δηλαδή μετά τις φονικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, για τις οποίες είχε αναλάβει την ευθύνη η τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας