Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΟΗΕ: Σαράντα νεκροί και 260 τραυματίες συνεπεία των συγκρούσεων στην Υεμένη

ΟΗΕ: Σαράντα νεκροί και 260 τραυματίες συνεπεία των συγκρούσεων στην Υεμένη

Οι μάχες ανάμεσα σε αυτονομιστές μαχητές και στρατιώτες της κυβέρνησης της Υεμένης, οι οποίες συνεχίζονται από την Πέμπτη στην πόλη του Άντεν, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 40 ανθρώπους, ενώ 260 έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις

Οι μάχες ανάμεσα σε αυτονομιστές μαχητές και στρατιώτες της κυβέρνησης της Υεμένης, οι οποίες συνεχίζονται από την Πέμπτη στην πόλη του Άντεν, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 40 ανθρώπους, ενώ 260 έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, ανακοίνωσε σήμερα το Γραφείο του ΟΗΕ για Ανθρωπιστικές Υποθέσεις.

«Με πόνο διαπιστώνουμε πως κατά τη διάρκεια της Αΐντ αλ-Άντχα οι οικογένειες θρηνούν το θάνατο συγγενών τους αντί να γιορτάζουν (αυτήν τη γιορτή) με ειρήνη και αρμονία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λιζ Γκραντέ, συντονίστρια του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στην Υεμένη.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 40 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 260 έχουν τραυματιστεί από τις 8 Αυγούστου», μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, πρόσθεσε.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, που διαχειρίζονται ένα νοσοκομείο του Άντεν, είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι μέσα σε 24 ώρες δέχτηκαν 119 τραυματίες.

«Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις βρίσκονται επί του πεδίου και συνεχίζουν να λειτουργούν» πρόσθεσε η Γκραντέ.

Συγκρούσεις ξέσπασαν την Τετάρτη στους κόλπους του στρατοπέδου των αντιπάλων των Χούτι, φέρνοντας αντιμέτωπους τους αυτονομιστές της Νότιας Υεμένης με τις μονάδες της κυβέρνησης, και κορυφώθηκαν με την κατάληψη χθες, Σάββατο, του προεδρικού μεγάρου στο Άντεν.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασαν οι εχθροπραξίες παραμένουν συγκεχυμένες, όμως αυτονομιστές αξιωματούχοι κατηγόρησαν το ισλαμιστικό κόμμα Αλ-Ισλάχ ότι σκότωσε ένα διοικητή της δύναμης «Ζώνη Ασφαλείας» που υποστηρίζει την υπόθεσή τους.

Όμως, σύμφωνα με αυτούς, το Αλ-Ισλάχ έχει διεισδύσει στην κυβέρνηση του προέδρου, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Η Γκραντέ υπογράμμισε πως «το κύριο μέλημα του ΟΗΕ αυτήν τη στιγμή είναι να στείλει ιατρικές ομάδες για να βοηθήσουν τους τραυματίες».

Η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για τις «πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι άμαχοι που είναι παγιδευμένοι μέσα στα σπίτια τους δεν έχουν τρόφιμα και νερό», ενώ υπενθύμισε στα μέρη «τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» και τα κάλεσε «να κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν όλους τους αμάχους».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024