Στο Grand Prix απολαύσαμε την μάχη για τη νίκη μεταξύ Χάμιλτον και Φερστάπεν με μεγάλο θριαμβευτή τον Βρετανό, την ώρα που η Ferrari κατάφερε να καταλάβει την 3η και 4η θέση. Με μια πρώτη ματιά κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει την εμφάνιση των μονοθέσιων της Scuderia αρκετά καλή.

Κοιτάζοντας όμως τους χρόνους, θα διαπιστώσει πως πρόκειται για… πανωλεθρία. Αυτό γιατί η διαφορά από την Mercedes του νικητή Χάμιλτον ήταν πάνω από 1’, χρόνος χαοτικός για τα δεδομένα της Formula 1.

Ο Αθλητικός διευθυντής της F1 και ένας από τους αρχιτέκτονες της αυτοκρατορίας της Ferrari τις δύο προηγούμενες δεκαετίες (μαζί με Τοντ και Σουμάχερ), Ρος Μπρον, κλήθηκε να σχολιάσει την εμφάνιση των κόκκινων μονοθέσιων, τονίζοντας πως η διακοπή είναι καλή για την ομάδα καθώς πρέπει να επιστρέψει με μια νίκη επειγόντως σε κάποιο από τα δύο επόμενα Grand Prix που θεωρητικά ταιριάζουν στην Ferrari (Σπα και Μόντσα).

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μπρον:

«Λόγω των χαρακτηριστικών της πίστας ήταν εξαρχής ξεκάθαρο, ότι αυτός ο αγώνας δεν θα ταίριαζε στο αυτοκίνητο της Ferrari. Ωστόσο, ιδιαίτερα στον αγώνα, οι χρόνοι από το τρίτο τμήμα της πίστας όπου το ζητούμενο είναι η μέγιστη πρόσφυση μιλούν από μόνοι τους.

«Το καλοκαιρινό διάλειμμα έρχεται λοιπόν ακριβώς τη σωστή χρονική στιγμή για τη Ferrari. Γνωρίζω πολύ καλά, πόση πίεση δημιουργείται, όταν δεν πηγαίνουν τα πράγματα καλά. Δεν θα βλάψει, να πάρουν μία βαθιά ανάσα και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους.

Η Ferrari χρειάζεται επειγόντως μία νίκη. Όχι τόσο πολύ για να αποκτήσει αξιώσεις για το πρωτάθλημα, όμως για το ηθικό της και για να αποδείξει, ότι έχει τη δυναμική, να γίνει ένας διεκδικητής του τίτλου».