Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Ελλάδα διέλυσε το Ιράν με 88-58

H Ελλάδα διέλυσε το Ιράν με 88-58

Με τον Γιάννη να φτάνει τους 19 πόντους και να προσφέρει λίγη από τη λάμψη του NBA στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Εθνική «διέλυσε» το Ιράν (88-58) και ετοιμάζεται για το Τουρνούα Ακρόπολις που ακολουθεί...

Κυριακή 11 Αυγούστου. Ο υδράργυρος προσπαθεί να επιβάλει τη δύναμή του. Μέχρι 36 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία στην Κρήτη. Όχι, δεν είναι μετεωρολογικό δελτίο. Είναι οι αντικειμενικές συνθήκες που αψήφισαν ξανά σήμερα όσοι γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό Δύο Αοράκια στο Ηράκλειο της Κρήτης. Και δεν ήταν μόνο Κρητικοί. Ήταν τουρίστες από κάθε σημείο της Ελλάδας. Και εκτός αυτής.

Πήγαν για να δουν το φιλικό της Γαλανόλευκης κόντρα στο ακίνδυνο Ιράν, για το διεθνές τουρνουά Aegean Cup και πήγαν για εκείνον. Γι’ αυτόν που συνηθίσαμε να αποκαλούμε με την κτητική αντωνυμία «μας». Ο Γιάννης «μας». Ο MVP του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο, είναι στις υπηρεσίες του ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος και αυτό από μόνο του, πυροδοτεί μεγάλο ενθουσιασμό σε λάτρεις και μη του αθλήματος.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου, έκαναν το καθήκον τους κόντρα στους Ιρανούς, πήραν μια ακόμα εύκολη και επιβλητική νίκη (88-58), και έδειξαν έτοιμοι για το Τουρνουά Ακρόπολις που ακολουθεί, όπου θα αντιμετωπίσουν σαφώς πιο επικίνδυνους αντιπάλους.

Με τους Γιάννη Μπουρούση, Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Αντετοκούνμπο, Χρήστο Σαλούστρο εκτός δωδεκάδας η εθνική ένιωσε πίεση μονάχα για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια επέβαλλε τον ρυθμό της και με πρωταγωνιστές τους Γιάννη (19π.), Παπανικολάου (10π.), Μήτογλου (10 π.), που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων πήρε τη νίκη με το εμφατικό 88-58!

Μόλις λίγα λεπτά μετά το τζάμπολ, ο Giannis πήρε την μπάλα από την μία άκρη του παρκέ κι έφτασε στην άλλη, περνώντας ανάμεσα από τους αντιπάλους του και την κάρφωσε στο καλάθι με δύναμη προσφέροντας το καλύτερο (μέχρι εκείνη την στιγμή) στιγμιότυπο του αγώνα!

Ο Greek Freak είχε… κέφια και έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Ιρανοί ήταν ανταγωνιστικοί για ένα δεκάλεπτο (19-17), όμως στη συνέχεια η Γαλανόλευκη πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη. Ο Γιάννης έκανε το 27-17 με τον ρυθμό να πέφτει στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και τον Χαντάντι να μην μπορεί να ανακόψει τον Αντετοκούνμπο.

Η Εθνική έτρεξε ένα σερί 15-0 με τον Παπαπέτρου να διαμορφώνει το 34-17 και το ημίχρονο έκλεισε το 43-27. Εκείνη την στιγμή ο Giannis σε 12,5 λεπτά συμμετοχής είχε 15 πόντους, 4/5 δίποντα, 7/10 βολές,, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο.

Ο σέντερ των Ιρανών προσπαθούσε να κρατήσει στο παιχνίδι την ομάδα του, όμως έμοιαζε να παλεύει μόνος τους, ανάμεσα στα… θηρία. Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 67-45, όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους , με την αναμέτρηση να μην έχει σε αγωνιστικό επίπεδο κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Μήτογλου που ήταν εκ των διακριθέντων με δύο βολές έγραψε το 83-55 φτάνοντας τους 10 πόντους, και το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τη Γαλανόλευκη θριαμβεύτρια με 88-58!

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024