Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον «γρίφο του Πολάκη» ο ΣΥΡΙΖΑ

Στον «γρίφο του Πολάκη» ο ΣΥΡΙΖΑ

Η περίπτωση Πολάκη αποτελεί το νέο «γρίφο» που καλείται να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπορεί ο «αψύς Σφακιανός» να πορεύτηκε στην πρώτη γραμμή μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά πλέον αποτελεί λόγο γκρίνιας και προβληματισμού για την Κουμουνδούρου

Η περίπτωση Πολάκη αποτελεί το νέο «γρίφο» που καλείται να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπορεί ο «αψύς Σφακιανός» να πορεύτηκε στην πρώτη γραμμή μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά πλέον αποτελεί λόγο γκρίνιας και προβληματισμού για την Κουμουνδούρου.

Με τον Τσίπρα στο πλευρό του

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επιμένει να είναι θερμός υποστηρικτής του «πολακισμού» καθώς προσφάτως στην Ολομέλεια της Βουλής υπερασπίστηκε το πρωτοπαλίκαρό του λέγοντας: «Θα την πατήσετε όπως την πατήσατε με την άλλη υπόθεση με τον Πολάκη. Θα είναι το Βατερλό σας γιατί θα μάθει ο κόσμος τι έγινε με το φάρμακο και το ΚΕΕΛΠΝΟ». Επίσης  ο κ. Τσίπρας στις αρχές Ιουλίου κατά τη συζήτηση για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη πήγε στη Βουλή ενεργώντας ξανά ως χειροκροτητής του.

ΣΥΡΙΖΑ δια δύο: Το «Πολακιστάν» και οι άλλοι

Ωστόσο οι πληροφορίες που φτάνουν από την Κουμουνδούρου, κάνουν λόγο για δύο διαμορφωμένα στρατόπεδα. Το πρώτο απαρτίζουν εκείνοι που «επιμένουν πολακικά», ενώ στο δεύτερο συγκαταλέγονται τα στελέχη που φαίνεται να έχουν «μπουχτίσει» με το ύφος και το ήθος του πρώην αναπληρωτή υπουργού και ψάχνουν να κρατήσουν αποστάσεις.

Στο «πολακιστάν» ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι Νίκος Παππάς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης. Στην αντίπερα όχθη, βρίσκονται βουλευτές όπως ο Νίκος Φίλης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η ομάδα των «53+», ο Γιάννης Μπαλάφας και ο Ανδρέας Ξανθός. Τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν μάλιστα διστάσει να κάνουν κριτική στον Παύλο Πολάκη και να διαφωνήσουν με τις μεθόδους του. Μάλιστα, δεν λείπουν στελέχη της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης που «χρεώνουν» στον «αψύ Σφακιανό» μερίδιο ευθύνης για την τριπλή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.  «Το ύφος Πολάκη καταδικάστηκε στις κάλπες και μάλιστα απολογηθήκαμε για αυτό, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αυτό», τονίζουν τα στελέχη αυτά.

Οι εκλογές

Το εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ και ο αριθμός – ρεκόρ ψήφων που συγκέντρωσε ο υποψήφιος της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος στον οποίο είχε επιτεθεί με απαράδεκτο τρόπο ο Παύλος Πολάκης,  οδήγησαν σταδιακά μέρος του επιτελείου του κ. Τσίπρα στο συμπέρασμα ότι οι επιθέσεις του κ. Πολάκη προκαλούν πολιτική φθορά. Τότε, η «μετάθεση» Πολάκη στα μετόπισθεν είχε βρει αντίλογο από κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου όπως οι κ. Τζανακόπουλος και Παππάς.

Να «πολακίσει» κανείς ή να μην «πολακίσει»; Ιδού η απορία

Ένα ερώτημα το οποίο αναμένεται να απαντηθεί είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αφουγκραστεί τις φωνές εκείνες εντός του κόμματός του που επιθυμούν το όνομα του Παύλου Πολάκη να κατέβει από τη μαρκίζα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πληροφορίες για την ώρα θέλουν τον κ. Τσίπρα να διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Πολάκη, χωρίς όμως να συναντώνται και να συζητούν πλέον συχνά, όπως γινόταν στο παρελθόν. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμη τί θα κάνει, πάντως ακούει γκρίνια.  Και η γκρίνια προκαλεί εκνευρισμό.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024