Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό - Ολα στο φως ή προσπάθεια να «τελειώσουν» τους αντιπάλους;

Τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ βάζουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό – Ολα στο φως ή προσπάθεια να «τελειώσουν» τους αντιπάλους;

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ανοίξει μια σειρά από καυτούς φακέλους στους οποίους εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ

«Φωτιά στα τόπια» βάζουν από το φθινόπωρο κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Η πρόβα σύγκρουσης με κάθε μέσο και όπλο έγινε με αφορμή την κατάργηση του ασύλου, την αντιπαράθεση για το επιτελικό κράτος και τον πόλεμο που ξεκίνησε η απομάκρυνση της Β. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ομως, τα προεόρτια μιας γενικευμένης σύρραξης ήταν πολύ… χαλαρά σε σχέση με αυτά που θα ακολουθήσουν καθώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση βάζει για τα καλά στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εισηγήσεις που έχουν γίνει προς τον Κ. Μητσοτάκη συγκλίνουν προς το ότι πρέπει να ανοίξουν όλοι οι ύποπτοι φάκελοι οι οποίοι περιέχουν υποθέσεις που εμπλέκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πρώτον και καλύτερο αυτόν της Novartis για τον οποίο και ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εξεταστική.

Έπειτα από την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και για τον πρώην πρωθυπουργό, αναμένεται να τελειώσει η περιπέτεια και για τους υπόλοιπους που είχαν μπει στο στόχαστρο του δικαστικού, παραδικαστικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού συστήματος που έστησε την υπόθεση.

Η πλευρά Σαμαρά, αλλά και ο Αδωνις Γεωργιάδης πιέζουν τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη διερεύνηση της υπόθεσης γύρω από την σπίλωση των πολιτικών εχθρών του ΣΥΡΙΖΑ. Και φαίνεται ότι και ο Κ. Μητσοτάκης έχει πειστεί ότι δεν μπορεί να αφήσει την υπόθεση αυτή χωρίς να υπάρξουν εξηγήσεις και να αποκαλυφθούν αλήθειες.

«Στήνουμε στον τοίχο τον Πολάκη και δικαίως για όσα έχει κάνει. Θα αφήσουμε τους άλλους που έστησαν αυτή τη δυσώδη υπόθεση», αναρωτιούνται πολλοί στη ΝΔ.

Η Novartis

Η Novartis είναι η μία από τις υποθέσεις που αναμένεται να ανοίξουν από το φθινόπωρο.

Υπάρχουν ακόμη υποθέσεις όπως η εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας από τη ΔΕΗ, παραμονές της συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπάρχουν επίσης υποθέσεις όπως η προσπάθεια πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και η αναβάθμιση των F-16, στις οποίες εμπλέκεται η πρώην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Ακόμη και η προσπάθεια πώλησης του «Ελ. Βενιζέλος» με πολύ χαμηλό τίμημα ή ακόμη και το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη, βρίσκονται στη λίστα των υποθέσεων που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Η μητέρα όλων μαχών, το σκάνδαλο των σκανδάλων, ωστόσο, είναι το καταστροφικό εξάμηνο του 2015, η επιβολή των capital controls, η τεράστια ζημιά που υπέστη η οικονομία και κυρίως οι τράπεζες, η απώλεια δισεκατομμυρίων λόγω της τραγικής διαπραγμάτευσης της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στη ΝΔ θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξει μια ενδελεχής έρευνα για τα λάθη, τις παραλείψεις, τις εγκληματικές ενέργειες που έγιναν και που κόστισαν στη χώρα όσο τίποτε άλλο στα χρόνια των μνημονίων.

Μια σειρά από υποθέσεις αναμένεται να πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης ή της Βουλής. Στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούν με κάθε τρόπο να απαντήσουν στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί ρεβανσισμού.

Κάκιστες υπηρεσίες

Διότι αν όντως η κυβέρνηση επιλέξει να ανοίξει φακέλους για τα μάτια του, για αποπροσανατολισμό και για να «τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως έλεγε αντίστοιχα ο Τσίπρας για τη ΝΔ, τότε θα προσφέρει τις χειρότερες υπηρεσίες στη χώρα.

«Τι θέλετε δηλαδή; Να συγκαλύψουμε καραμπινάτα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ επειδή μπορεί να μας κατηγορήσουν ότι παίρνουμε εκδίκηση;», λένε στελέχη της ΝΔ.

Εκ πρώτης όψεως δεν έχουν άδικο διότι δεν πρέπει να κουκουλωθεί απολύτως τίποτε. Από την άλλη ο κίνδυνος που μπορεί να δημιουργηθεί έχει να κάνει με εκείνους που όντως θέλουν να βρουν την ευκαιρία να πάρουν τη ρεβάνς για τα 4,5 χρόνια -και πιο πριν- των ύβρεων και του άγριου κυνηγητού από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κίνδυνος έχει να κάνει με το γεγονός ότι μπορεί να μετατραπεί το πολιτικό σκηνικό σε αρένα όπου θα χύνεται αίμα χωρίς λόγο. Αν υπάρχουν στοιχεία και όντως «δένεται» η εμπλοκή στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης σε σκάνδαλα, τότε να ανοίξουν οι φάκελοι.

Αλλιώς η ΝΔ θα κάνει το ίδιο λάθος που επιχείρησε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταστρέψει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Και θα στηθεί ένας νέος εμφύλιος που θα έχει μόνο κακές υπηρεσίες να προσφέρει στη χώρα.

Η Ελλάδα χρειάζεται ενότητα και επιστροφή σε μια κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα. Αν κάποιοι ονειρεύονται στη ΝΔ «γουνάκια» και ειδικά δικαστήρια χωρίς να μπορούν να αποδείξουν ξεκάθαρα ότι πρέπει να βγουν όλα στο φως τότε ένα «βρόμικο 2020» μας περιμένει και κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα μας βγάλει.

Από το φθινόπωρο και μετά θα φανούν οι προθέσεις της κυβέρνησης. Και θα έχει ενδιαφέρον και η στάση της υπόλοιπης αντιπολίτευσης. Θα στηρίξουν ένα σχέδιο «καθαρά χέρια» από την πλευρά της ΝΔ; Το ΚΙΝΑΛ π.χ. θα συναινέσει σε διώξεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ή των ΑΝΕΛ;

Και ο ΣΥΡΙΖΑ πώς θα αντιπαλέψει όλες αυτές τις κατηγορίες που ενδεχομένως να εκτοξευτούν εναντίον του;

Κρίσιμη περίοδος

Πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη περίοδο όπου θα φανεί που θα πάει η χώρα τα επόμενα χρόνια. Με δεδομένο μάλιστα ότι με το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς θα υπάρξουν αντιδράσεις για το άσυλο αλλά και για την απελευθέρωση Κορκονέα.

Και η κυβέρνηση της ΝΔ καλείται μέχρι τα Χριστούγεννα, αφενός να ξεδιπλώσει το σχέδιό της για το κράτος και την οικονομία και αφετέρου να αποφασίσει αν θα πάει μέχρι τέλους τον ΣΥΡΙΖΑ για την 4ετή και πλέον διακυβέρνηση της χώρας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024