
Η «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Πασσά
Η πρεμιέρα της παράστασης είναι απόψε το βράδυ στις 9, στον πολυχώρο ARTiki, στο Κρανίδι και θα παίζεται έως τις 13 Αυγούστου. Η συμβολή του σκηνοθέτη στην παράσταση είναι μια διαφορετική ανάγνωση του έργου
Σε τηλεφωνική σύνδεση μίλησε στην εκπομπή One Direct Weekend ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Πασσάς, ο οποίος σκηνοθετεί την Μήδεια του Ευριπίδη.
Η πρεμιέρα της παράστασης είναι απόψε το βράδυ στις 9, στον πολυχώρο ARTiki, στο Κρανίδι και θα παίζεται έως τις 13 Αυγούστου. Η συμβολή του σκηνοθέτη στην παράσταση είναι μια διαφορετική ανάγνωση του έργου.
«Μια σύγχρονη διαφορετική σπαρακτική Μήδεια. Η παράσταση ξεκινάει με ένα γαμήλιο τραπέζι αναμεσά στον Ιάσωνα και τη Γλαύκη και αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο αυτό σταδιακά θα καταλήξει σε τραγωδία με αποκορύφωση τη δολοφονία των παιδιών της Μήδειας από τα ίδια της τα χέρια».
Βασικά στοιχεία και μοτίβα της παράστασης αποτελούν η θέση της γυναίκας, η προδοσία, η απιστία, ο ανεκπλήρωτος έρωτας, η σχέση Έλληνα-βάρβαρου και η Ανατολή-Δύση.
Η παράσταση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και στο Ναύπλιο και την Αθήνα.
- Νέα Αριστερά: Απειλή για την εθνική ασφάλεια η κυβέρνηση Μητσοτάκη
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Προκαλεί ή όχι απώλειες θέσεων εργασίας – Γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουμε τι συμβαίνει
- «Πρόταση 1 εκατ. ευρώ του Ηρακλή στον Ινσίνιε»
- Ποιοι εργαζόμενοι και πότε θα λάβουν το επίδομα άδειας
- Δολοφονία Δασκαλάκη: Τι αποφάσισαν κάτοικοι και φορείς για την παραβατικότητα των βοσκών
- Η Μπαρτσελόνα ρίχνει πόρτα στον Λεάο που …βλέπει την Τότεναμ



