Συνεχίζεται ο καύσωνας διαρκείας και αύριο Κυριακή, καθώς σε μερικές περιοχές της χώρας, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ξανά στους 40 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Ο καύσωνας και οι δυνατοί άνεμοι έχουν σημάνει «κόκκινο» συναγερμό για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς.
Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions