Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλο κύμα αναχωρήσεων πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Μεγάλο κύμα αναχωρήσεων πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Κορυφώνεται η μεγάλη έξοδος του Αυγούστου, με τους αδειούχους να εγκαταλείπουν το λεκανοπέδιο και να αφήνουν στην θέση τους, τον καύσωνα

Το 40άρι του Δεκαπενταύγουστου κάνει αισθητή την εμφάνισή του, την ίδια στιγμή που οι αδειούχοι εγκαταλείπουν το λεκανοπέδιο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Συνολικά 138 δρομολόγια, εκ των οποίων τα περισσότερα γεμάτα, αναχωρούν αυτό το τριήμερο με προορισμό τα υπέροχη ελληνικά νησιά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, από το λιμάνι του Πειραιά, 82 δρομολόγια μεταφέρουν τους αδειούχους στους καλοκαιρινούς του προορισμούς ενώ από τη Ραφήνα αναχωρούν 38 πλοία και από το Λαύριο 18.

Ήδη την Παρασκευή, από το λιμάνι του Πειραιά, επιβιβάστηκαν 31.528 επιβάτες με 6.253 Ι.Χ. αυτοκίνητα 1.157 μοτοσυκλέτες και 653 φορτηγά, σε 28 δρομολόγια. Για σήμερα, Σάββατο, είναι προγραμματισμένες 28 αναχωρήσεις πλοίων, με τις περισσότερες να οδηγούν στις Κυκλάδες ενώ 7 πλοία αναχωρούν για το νησί της Κρήτης και 3 για τα Δωδεκάνησα.

Η κίνηση στους δρόμους, γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, είναι ήδη ιδιαίτερα αυξημένη ενώ αναμένεται να ενταθεί στο πέρας των επόμενων ωρών.

Την Κυριακή, θα ξεκινήσουν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, για τους ίδιους προορισμούς 26 ακόμα δρομολόγια.

Από τη Ραφήνα, σήμερα θα αναχωρήσουν συνολικά 13 δρομολόγια για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σαντορίνη, Ηράκλειο και Μαρμάρι, ενώ την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί άλλα 13 δρομολόγια.

Τέλος, από το Λαύριο, αναχωρούν σήμερα, Σάββατο, 6 δρομολόγια πλοίων με κατεύθυνση την Τζιά, την Κύθνο, τον Άγιο Ευστράτιο, την Λήμνο και την Καβάλα και ακόμη 5 δρομολόγια θα αναχωρήσουν αύριο, Κυριακή.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των επιβατών ενώ όσοι πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν, καλό είναι να βρίσκονται μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης των πλοίων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου έχει ζητήσει σπό την ηγεσία του ΛΣ τη λήψη αυξημένων μέτρων στα λιμάνια των νησιών που υποδέχονται μεγάλο αριθμό επισκεπτών καθώς και τη διενέργεια ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα πλοία της ακτοπλοϊας δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσε να επηρεάσει την ομαλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων.

https://youtu.be/YtbxXJjdvOY

Παράλληλα έχει ζητήσει να υπάρξουν σχετικές συστάσεις και προς τις ακτοπλοϊκές εταιρίες προκειμένου να συμβάλουν και αυτές στην ομαλή διακίνηση των επιβατών.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 28 απόπλοι πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, 16 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο. Για τον Αργοσαρωνικό έγιναν 49 απόπλοι πλοίων ενώ αναχώρησαν 8.706 επιβάτες 996 ΙΧ οχήματα, 37 φορτηγά και 413 δίκυκλα.

Από τη Ραφήνα πραγματοποιήθηκαν 17 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 8.929 επιβάτες 1,960 οχήματα 71 φορτηγά και 293 δίκυκλα. Από το λιμάνι του Λαυρίου πραγματοποιήθηκαν 8 απόπλοι ενώ αναχώρησαν 3.122 επιβάτες 827 ΙΧ οχήματα 37 φορτηγά και 99 δίκυκλα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024