Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποχωρούν τα ιταλικά ομόλογα εν μέσω φόβων για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού

Υποχωρούν τα ιταλικά ομόλογα εν μέσω φόβων για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού

Τα ιταλικά 10ετή κρατικά ομόλογα αντέδρασαν σήμερα στα δημοσιεύματα ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, της Λέγκας και του Κινήματος των 5 Αστέρων, κατέρρευσαν και ότι επίκειται ρήξη

Οι τιμές των ιταλικών ομολόγων μειώθηκαν σήμερα εν μέσω ανησυχιών ότι η νέα ένταση εντός του κυβερνητικού συνασπισμού της χώρας θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευσή του ή σε έναν ανασχηματισμό της κυβέρνησης με αποχώρηση του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης των επενδυτών.

Τα ιταλικά 10ετή κρατικά ομόλογα αντέδρασαν σήμερα στα δημοσιεύματα ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων, της Λέγκας και του Κινήματος των 5 Αστέρων, κατέρρευσαν και ότι επίκειται ρήξη. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία κατέγραψαν νωρίτερα αύξηση κατά 6 έως 11 μονάδες βάσης, με τους αναλυτές να αποδίδουν την εξέλιξη αυτή στην πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία.

Η ένταση κλιμακώθηκε χθες αφού η Λέγκα καταψήφισε πρόταση των Πέντε Αστέρων στη Βουλή για τον τερματισμό ενός σημαντικού δημόσιου κατασκευαστικού έργου, της υπερταχείας Τορίνου-Λυόν.

Η πρόταση καταψηφίστηκε αλλά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αναφέρουν ότι ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι πιέζει για την αντικατάσταση κάποιων υπουργών, μεταξύ των οποίων και του υπουργού Οικονομικών Τζοβάνι Τρία.

«Θα είναι μια μεγάλη ημέρα (για τις αγορές)», δήλωσε διαπραγματευτής ομολόγων, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα ότι σήμερα θα υπάρξουν πολλές κεκλεισμένων των θυρών συναντήσεις μεταξύ των ηγετικών στελεχών της κυβέρνησης.

Σε έκθεσή της, η UniCredit αύξησε την προοπτική πρόωρων εκλογών εάν ο Σαλβίνι στριμώξει στη γωνία το Κίνημα των 5 Αστέρων με αιτήματα για ανασχηματισμό. Το Κίνημα των 5 Αστέρων έχει περισσότερες έδρες στη Βουλή από τη Λέγκα, αλλά το κόμμα του Σαλβίνι έχει υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και θεωρείται κυρίαρχη πολιτική δύναμη.

«Θα ήταν πολύ δύσκολο για το Κίνημα των 5 Αστέρων να συνεχίζει να συναινεί στα αιτήματα του Σαλβίνι και άρα αυτό ίσως είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει, αυξάνοντας την πιθανότητα πρόωρων εκλογών», ανέφερε η UniCredit, προσθέτοντας ότι σε αυτό το σενάριο οι εκλογές μπορεί να διενεργηθούν ακόμα και τον Οκτώβριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024