Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Καμπανάκι της αντιτρομοκρατικής σε περίπτωση άτακτου Brexit

Βρετανία: Καμπανάκι της αντιτρομοκρατικής σε περίπτωση άτακτου Brexit

Η προειδοποίηση άρχεται από τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας, Νιλ Μπάσου.

Ένα άτακτο Brexit θα έχει ως αποτέλεσμα η βρετανική αστυνομία να χάσει την πρόσβασή της σε ευρωπαϊκά δεδομένα για δράστες σοβαρών εγκλημάτων, καταφέροντας πλήγμα στην ασφάλεια της χώρας.

Η προειδοποίηση άρχεται από τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας, Νιλ Μπάσου.

Σε δηλώσεις του στον Guardian, ο Μπάσου επισημαίνει πως εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την κοινότητα έως τις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία, οι αρχές ασφαλείας θα χάσουν αυτομάτως την πρόσβαση σε δεδομένα μέσω του Συστήματος Πληροφόρησης Σένγκεν, σε καταλόγους με ονόματα επιβατών καθώς τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.

«Θα δημιουργούσε έναν άμεσο κίνδυνο να μπορούν να έρθουν σε αυτή τη χώρα άνθρωποι που έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, που είτε καταζητούνται είτε έχουν διαπράξει κατ’ εξακολούθηση και σοβαρά εγκλήματα σε αυτή τη χώρα, και εμείς δεν θα το γνωρίζουμε», δήλωσε ο Μπάσου. «Δημιουργεί αυτό τον κίνδυνο».

«Θα υπάρχει και πάλι μεγάλη ανησυχία. Θα υπάρχει κάποιο πλήγμα στην ασφάλειά μας. Δεν μπορώ να το βάλω σε κάποια κλίμακα αυτό», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θέλει να καταλήξει σε μια νέα συμφωνία με τις Βρυξέλλες, αλλά ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου άνευ συμφωνίας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, και ότι η χώρα πρέπει να προετοιμαστεί για την αναταραχή που θα μπορούσε να ακολουθήσει.

«Μπορούμε να τις περιορίσουμε (τις αρνητικές επιπτώσεις), αλλά θα είναι πιο αργά συστήματα», δήλωσε ο Μπάσου. «Αυτά τα συστήματα και τα εργαλεία αναπτύχθηκαν στην ΕΕ για έναν πολύ καλό λόγο. Είναι πολύ καλά. Στην περίπτωση μη συμφωνίας, θα τα χάσουμε όλα αυτά. Θα πρέπει να το διαπραγματευθούμε εκ νέου».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024