
«Πονοκέφαλος» για την κυβέρνηση τα λουκέτα στις επιχειρήσεις
Η κυβέρνηση θέλει να δείξει από την πρώτη στιγμή ότι αλλάζουν όλα στους φόρους με σκοπό όπως λέει να προκαλέσει θετικό «σοκ» στην οικονομία.
Η κυβέρνηση θέλει να δείξει από την πρώτη στιγμή ότι αλλάζουν όλα στους φόρους με σκοπό όπως λέει να προκαλέσει θετικό «σοκ» στην οικονομία.
Μεταξύ των μεγάλων ανατροπών είναι η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% σε βάθος διετίας ,ένα μέτρο το οποίο αναμένεται να δώσει ανάσα στις ταλαιπωρημένες επιχειρήσεις.
Στόχος είναι η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που δίνουν και τα στοιχεία από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων έδειξαν για άλλη μία χρονιά πως πολλές είναι οι επιχειρήσεις που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην υψηλή φορολογία.
Βάσει της εκκαθάρισης των φετινών φορολογικών δηλώσεων υπήρξαν 45.000 περίπου λιγότερες φορολογικές δηλώσεις Ε3 επιχειρήσεων σε σχέση με το περσινό διάστημα. Άνθρωποι της αγοράς βέβαια καταγγέλλουν την κατά κόρον συνήθεια πολλών επιχειρηματιών οι οποίοι ανοιγοκλείνουν διαφορετικές επιχειρήσεις ακολουθώντας την εξής τακτική.
Ενώ έχουν σκοπό να διακόψουν την επιχειρηματική δραστηριότητα δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση εγκαίρως αλλά προτιμούν να κάνουν πρώτα τη διακοπή των εργασιών και στη συνέχεια υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση ώστε να γλιτώσουν την προκαταβολή φόρου και μετέπειτα προβαίνουν στο άνοιγμα μιας νέας.
Μάλιστα η συνηθέστερη μορφή η οποία χρησιμοποιείται είναι η ΙΚΕ ή αλλιώς οι εταιρείες του 1€ όπως αποκαλούνται στην αγορά.
Πηγή: onetv.gr
- Δημοτικές εκλογές στη Δυτική Όχθη και στην κεντρική Γάζα
- Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα λάβουν τα νοικοκυριά τη δεύτερη δόση – Τα ποσά
- Πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν ο Αλεξάντερ-Γουόκερ των Χοκς (pic, vid)
- Νεκροί και τραυματίες στην Ουκρανία μετά τη νυχτερινή ρωσική επίθεση
- Βόλος: Δραματική διάσωση 41χρονου που έπεσε σε χαράδρα – Περιπατητές άκουσαν ουρλιαχτά, τρεις μέρες μετά
- Τι χρήματα θα λάβουν οι ομάδες της Euroleague που έμειναν εκτός play offs – Τι ισχύει από την 17η θέση και κάτω

