Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Χλωμιάζει» η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

«Χλωμιάζει» η πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αντέδρασε παίρνοντας το προβάδισμα αλλά ένα γκολ... καραμπόλα του Χούντελαρ, του στέρησε μια μεγάλη νίκη, με τους Ολλανδούς να φεύγουν από την Τούμπα με το ευνοϊκό για αυτούς 2-2

Για να μπεις στους ομίλους του Champions League χρειάζεται να έχεις και λίγο τύχη. Ο ΠΑΟΚ δεν την είχε στο πρώτο ματς με τον Άγιαξ στην Τούμπα, δέχθηκε δύο γκολ από κόντρες και έτσι η πρώτη μάχη της Τούμπας έληξε ισόπαλη 2-2.

Έτσι ο Δικέφαλος θα πρέπει να κερδίσει μέσα στο Άμστερνταμ για να προχωρήσει στα play-offs του Champions League ή να κυνηγήσει ισοπαλία από 2-2 και πάνω.

Ο Αμπέλ Φερέιρα παράταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-4-2 όπως σε όλη την προετοιμασία και με το σχήμα που είχε δοκιμάσει στα τελευταία φιλικά, με Ελ Καντουρί και Εσίτι στα χαφ.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε περιμένοντας πίσω από το κέντρο τον Άγιαξ (που είχε την κατοχή), με στόχο να κτυπάει στις αντεπιθέσεις, αλλά δέχθηκε ένα κρύο γκολ στο 10’ από στημένη φάση. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ζιγιές από δεξιά, ο Γιαννούλης βρήκε λίγο την μπάλα με το κεφάλι, της άλλαξε ελαφρώς κατεύθυνση και αιφνιδιάστηκε ο Πασχαλάκης δεχόμενος το τέρμα (τελικά χρεώθηκε στον Μαροκινό).

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ ανέβηκε αισθητά. Στο 12’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με σουτ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Ονανά, στο 14’ ο τερματοφύλακας του Άγιαξ μπλόκαρε και ένα ψιλοκρεμμαστό σουτ του Πέλκα, ενώ στο 15’ ο Ζαμπά άργησε να εκτελέσει μπαίνοντας στην περιοχή με φόρα και κόπηκε από τον Μαρτίνες.

Στο 18’ ο Πασχαλάκης απομάκρυνε δύσκολα την μπάλα σε σουτ του Ζιγιές που κόντραρε στον Βαρέλα και άλλαξε πορεία.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 32’ με τον Άκπομ, ο οποίος δέχθηκε ωραία ασίστ από τον Γιαννούλη από αριστερά (μετά από ωραία ενέργεια πιο πριν του Μπίσεσβαρ) και πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.

Στο 39’ ο Δικέφαλος πήρε και προβάδισμα στο σκορ με φοβερή κεφαλιά του Μάτος! Ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Βραζιλιάνος με φοβερό άλμα κέρδισε όλους τους αντιπάλους στον αέρα κάνοντας το 2-1.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ άγγιξε άλλες δύο φορές ένα τρίτο γκολ.

Στο 41’ ο Πέλκας έκανε γύρισμα από δεξιά στον Ακπόμ, αυτός προσπάθησε για την προβολή, η μπάλα κόντραρε στον Ονανά και οι Ολλανδοί έδιωξαν όπως-όπως.

Στο 43’ ο Ζαμπά έκανε μια φοβερή ντρίπλα στον Σουρς, τον απέφυγε και μπήκε στην περιοχή από αριστερά, γύρισε στον Πέλκα, ο οποίος από τη μικρή περιοχή έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγιαξ μπήκε πιο δυνατά και έχασε μια καλή ευκαιρία στο 50’, όταν ο Ζιγιές από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ είχε ημιτελείς προσπάθειες, αλλά οι Ολλανδοί στάθηκαν τυχεροί καθώς ισοφάρισαν στο 57’ σε 2-2 με μια κόντρα! Ο Φαν Ντε Μπεκ γύρισε από δεξιά στη μικρή περιοχή, ο Βαρέλα πήγε να διώξει, η μπάλα κόντραρε στον Χούντελαρ και κατέληξε στα δίκτυα του ΠΑΟΚ.

Στο 64’ ο Φερέιρα έβαλε τον Λημνιό στη θέση του Πέλκα, τον πέρασε αριστερά και πήγε ο Μπίσεσβαρ δεύτερος επιθετικός. Στο 72’ ο Ζιγιές έκανε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ από το δεξί παραθυράκι του Πασχαλάκη, ενώ στο 73’ μπήκε στο ματς ο Αουγκούστο στη θέση του Μπίσεσβαρ, έπαιξε δεξί χαφ και πήγε πιο μπροστά ο Ζαμπά (δεύτερος επιθετικός) μέχρι να μπει στο 79’ ο Στοχ στην επίθεση.

Στο 80’ ο Πασχαλάκης έκανε την επέμβαση του αγώνα όταν απέκρουσε με το σώμα εξ επαφής σουτ του Χούντελαρ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στο 86’ σε ένα σουτ του Φαν Ντε Μπεκ η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 89’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ένα επικίνδυνο απευθείας φάουλ του Μάριν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, όταν έχασες κάποιες καλές ευκαιρίες για να πετύχει και ένα τρίτο γκολ, αλλά τελικά στο πρώτο ματς έληξε ισόπαλο 2-2 δίνοντας ένα προβάδισμα για πρόκριση στον Άγιαξ, που έχει τη ρεβάνς στην έδρα του την προσεχή Τρίτη 13 Αυγούστου.

ΓΚΟΛ: 10’ Ζιγιές, 32’ Άκπομ, 39’ Μάτος, 57’ Χούντελαρ.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Εσίτι, Μπίσεσβαρ , Ζαμπά (79’ Στοχ), Πέλκας (64’ Λημνιός), Άκπομ.

Άγιαξ (Τεν Χαγκ): Ονανά, Μαρτίνες, Σουρς, Ταλιαφίκο, Φέλτμαν, Φαν Ντε Μπεκ, Μπλιντ, Μαζραουί (82’ Μάριν), Ζίγιες (82’ Νέρες), Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (33’ Χούντελαρ).

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024