Μετά την περσινή αποτυχία του εγχειρήματος, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα εξήγγειλε και φέτος την έναρξη πτήσεων της Air Albania το φθινόπωρο προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Οι προορισμοί

Οπως δημοσιεύει το ata.gov.al και αναμεταδίδει το echedoros-a.gr, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα ανακοίνωσε την Παρασκευή τρεις πρώτους προορισμούς που θα εκτελεσθούν.

Αυτοί είναι προς τη Ρώμη, το Μιλάνο και την Μπολόνια.

«Αρχίζουμε τις πτήσεις με την Ιταλία», είπε ο αλβανός πρόεδρος.

«Ως συνήθως τη δημιουργία της Air Albania, τη χλεύασαν, αλλά, θέλω να τονίσω ότι όταν λέω κάτι, γίνεται. Απαιτείται χρόνος, εργασία και υπομονή. Τον λόγο μου ποτέ δεν τον παίρνει ο άνεμος», τόνισε ο Ράμα.

Φωτογραφία από την περσινή παρουσίαση της νέας εταιρείας, η οποία δεν πέταξε ποτέ…

Και κατέληξε: «Με την πίστη και την υπομονή θα φτιάξουμε την Αλβανία που θέλουμε».

Το περσινό πάθημα

Και πέρυσι, η κυβέρνηση είχε δώσει μεγάλη δημοσιότητα στην ίδρυση και λειτουργία της Air Albania, τα αεροσκάφη της οποίας, ωστόσο, δεν εμφανίστηκαν πουθενά.

Δημοσιεύματα αναφέρονταν με καυστικό και ειρωνικό τρόπο στο θέμα ενώ ο δήμαρχος των Τιράνων Μπρίκεν Φεϊζουλάι κορόιδευε τον αλβανό πρωθυπουργό, λέγοντας : «Κοιμηθείτε και θα δείτε την Κωνσταντινούπολη!»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι οι Τούρκοι της Turkish Airlines, που είχαν το 49% των μετοχών της Air Albania, αποφάσισαν να μην συνεχίσουν τις επενδύσεις τους στην Αλβανία.

«Πουθενά πια αεροσκάφη… »

Πουθενά πια δεν υπάρχουν αεροσκάφη με το σήμα «Air Albania» και με ονομασίες των μεγαλύτερων συγγραφέων της χώρας, όπως ο Λασγκούς Πογκραντέσι, όπως είχε προαναγγείλει ο Ράμα, έγραψε αλβανική εφημερίδα.

Ο Φεϊζουλάι, μιμούμενος την καθημερινή «καλημέρα» του Ράμα στο Facebook, σημείωνε:

«Καλημέρα. Ορίστε η εικόνα, όπου μια ομάδα ελίτ Αλβανών τουριστών, καθώς ταξιδεύουν με την Air Albania για να δουν την Κωνσταντινούπολη. Σας εύχομαι να έχετε μια καλή ημέρα!» και παρέθετε τη φωτογραφία κάτω.

Γράψτε το σχόλιο σας