Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει χρόνια από όταν ο ένας ήταν υπουργός Οικονομικών και ο άλλος πρόεδρος του Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχει ξεχάσει την κόντρα του με  τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στην ήττα του Ντάισελμπλουμ από την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στη διαδικασία επιλογής του Ευρωπαίου υποψηφίου για το ΔΝΤ. Μάλιστα ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον Ντάισελμπλουμ «αστοιχείωτο».

«To ότι ο αστοιχείωτος Ντάισελμπλουμ παραλίγο να επιλεγεί ως γενικός του ΔΝΤ αποδεικνύει την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνικές ικανότητες και την δημοκρατική νομιμοποίηση του προσωπικού τους. Μόνο κριτήριο η τυφλή, ανεύθυνη υπακοή», έγραψε στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης.

Πάντως, η ανάρτηση του επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στα αγγλικά για το ίδιο θέμα ήταν ελαφρώς διαφορετική, καθώς δεν περιελάμβανε τον χαρακτηρισμό «αστοιχείωτος». «Το ότι ο Ντάισελμπλουμ έφτασε κοντά στην κορυφαία θέση του ΔΝΤ λέει πολλά για την περιφρόνηση του κατεστημένου της ΕΕ για τις τεχνοκρατικές ικανότητες και τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Στο τέλος, η επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας αναλαμβάνει από την επικεφαλής του ΔΝΤ που ανέλαβε από τον επικεφαλής της ΕΚΤ. Δεν έχουν ντροπή;», έγραψε στην ανάρτησή του στα αγγλικά.