Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ., Μιχάλης Κατρίνης, όπου με αφορμή τα νέα νομοσχέδια σχολίασε τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης, καθώς επίσης έδωσε και μια εκτίμηση για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η κυβέρνηση, δήλωσε ο κύριος Κατρίνης «είναι σε ένα μετεκλογικό βέρτιγκο», χαρακτηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη βιασύνη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ για τα νομοσχέδια, θεωρεί πως δείχνουν έναν συγκεντρωτισμό εξουσιών και αρμοδιοτήτων.

Τόνισε πως στο επίκεντρο της προσοχής του ΚΙΝΑΛ, «ήταν, είναι και θα είναι οι μη προνομιούχοι» και υποστήριξε πως ο κοινός στόχος που πρέπει να ενώνει τα κόμματα είναι το πώς θα αναταχθεί η μεσαία τάξη και η οικονομία και πώς θα έρθει η ανάπτυξη».

Αναφορικά με τη διάταξη για την κατάργηση του ασύλου, ο κύριος Κατρίνης υπογράμμισε πως το άσυλο «αναφέρεται στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και όχι στην προστασία τυχόν μπαχαλάκηδων».

Καθώς η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει το νόμο Διαμαντοπούλου, νόμο που είχε εισαγάγει το ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν κανένα λόγο να μην το υπερψηφίσουν. Μίλησε ακόμα για την αστυνόμευση, αλλά και την αποφυγή των άκρων, καθότι κάτι τέτοιο «συντηρητικοποιεί την κοινωνία».

Ακόμα, έδωσε μια εκτίμηση της δικής του οπτικής σχετικά με τον ιδεολογικό πυρήνα του κυβερνώντος κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τέλος, μίλησε για το ΚΙΝΑΛ, ως συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και για την παρακαταθήκη που άφησε στη χώρα.

«Εμείς με μεγάλο αγώνα και υπομονή θα καταφέρουμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου», κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο