Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπόρις Τζόνσον σε Βρυξέλλες: Brexit «όποιες κι αν είναι οι συνθήκες»

Μπόρις Τζόνσον σε Βρυξέλλες: Brexit «όποιες κι αν είναι οι συνθήκες»

Σύμβουλος του πρωθυπουργού Τζόνσον βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να διαβιβάσει το μήνυμά του για το Brexit

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για ευρωπαϊκά θέματα βρίσκεται στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαβιβάσει το μήνυμα του Βρετανού ηγέτη ότι η χώρα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου «όποιες κι αν είναι οι συνθήκες», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είπε πως ο Ντέιβιντ Φροστ έχει προκαταρκτικές συναντήσεις με σημαντικούς αξιωματούχους προκειμένου να διαβιβάσει προσωπικά το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου όποιες κι αν είναι οι συνθήκες».

«Θα εργαστούμε σθεναρά για μια συμφωνία αλλά το backstop πρέπει να καταργηθεί. Αν δεν καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία τότε ασφαλώς θα πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία», είπε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, ο Φροστ θα συναντηθεί με συμβούλους του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και συμβούλους του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ.

Το πιο δύσκολο γρίφο του Brexit καλείται να αντιμετωπίσει, παράλληλα, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, αφού επισκέπτεται τη Βόρεια Ιρλανδία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη χώρα, με σκοπό να κερδίσει την πολυπόθητη στήριξη για το σχέδιό του να βγάλει τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024