Επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» η Γιάννα Αγγελοπούλου
Η Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό
Τη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αναλαμβάνει η Γιάννα Αγγελοπούλου, μετά από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να είναι το 2021 ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο πώς θα εορταστεί.
Σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Αγγελοπούλου στις 11.00 της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου – ορόσημο για τους Ελληνες, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στην χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Ελληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας».
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν το καλοκαίρι του 2021 στην Αθήνα, στις πρωτεύουσες κάθε περιφέρειας, σε εμβλητικούς τόπους της χώρας, αλλά και σε σημαντικές πόλεις του εξωτερικού.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών.
Η κ. Αγγελοπούλου αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση:
«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεση. Ολοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο».
- Ιράν: Ο Τραμπ, φέρεται να σκληραίνει τους όρους της συμφωνίας – Νάρκη εντοπίστηκε στα Στενά του Ορμούζ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (31/5): Πού θα δείτε Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη και φιλικά ενόψει Μουντιάλ
- Νέες διασώσεις αλλοδαπών σε Κρήτη και νότια Πελοπόννησο
- ΠΑΣΟΚ: Ο «διμέτωπος» του Ανδρουλάκη κατά Μητσοτάκη και Τσίπρα και οι δημοσκοπήσεις
- Σπερς – Νικς: Και τώρα οι δύο τους – Αυτό είναι το πρόγραμμα των τελικών του NBA
- Ιερά Οδός: Τρόμος για 20χρονη – Τέσσερις ανήλικοι την χτύπησαν και της άρπαξαν το κινητό




