Με αφορμή τη διάταξη για την κατάργηση του ασύλου, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, μίλησε στην εκπομπή One Direct η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Να παραδεχτούμε ότι δεν είχαμε μια κατάσταση που τιμούσε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών ούτε την ακαδημαϊκή ελευθερία είτε στη διδασκαλία είτε στην έρευνα», δήλωσε η υφυπουργός για την έως τώρα κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια, κατά τη γνώμη της.

Εκτιμά πως οι πρώτες αντιδράσεις είναι θετικές από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τόνισε πως «για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε διάταξη, θα χρειαστεί καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της κοινότητας».

Μία εκ των ρυθμίσεων της νέας διάταξης είναι η δυνατότητα καταγγελίας οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης, σύμφωνα με την κυρία Ζαχαράκη, χωρίς, ωστόσο, να επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα είναι εφικτό.

Μίλησε ακόμα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και συγκεκριμένα για την ειδική αγωγή και τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

«Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουν ολοκληρωθεί οι διορισμοί των 4500 χιλιάδων εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην ειδική αγωγή» και συμπλήρωσε ότι «θα τεθεί σε εφαρμογή σε τρεις φάσεις το πρόγραμμα, το οποίο πρέπει να επικαιροποιείται συνεχώς».

Τέλος, αποκάλυψε τα νέα πρόσωπα στις θέσεις του εκπρόσωπου τύπου, της εκπρόσωπου για τα περιφερειακά μέσα και του διευθυντή γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr