Επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008, στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της πρόωρης αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά την συγκέντρωση, μια ομάδα νεαρών επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Χαριλάου Τρικούπη πετώντας μολότοφ.
Οι αστυνομικοί απάντησαν στην επίθεση με ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Νωρίτερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν η «Πρωτοβουλία ενάντια στη Λήθη», οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου ενάντια στη δικαστική απόφαση που οδήγησε στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια. Με κεντρικό σύνθημα «Το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη» οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία, αναγνωρίστηκε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό «του πρότερου σύννομου βίου». Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αποφυλακίστηκε την Τρίτη.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).