Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk, βρέθηκε ο Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής και αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων, μίλησε για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται αύριο (30/7) στη Βουλή, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο και για το αναπτυξιακό σχέδιο της νέα κυβέρνησης. Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι το νομοσχέδιο δεν ευνοεί τη μεσαία τάξη, ο κύριος Μπουκώρος υποστήριξε πως «υπάρχει συνταγματική πρόβλεψη για συνεισφορά των Ελλήνων στα δημόσια βάρη, σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και αυτό δείχνει αναλογικότητα. Το νομοσχέδιο είναι αναλογικό και ευνοϊκό για την κατώτερη και μεσαία τάξη».

Ο κύριος Μπουκώρος, όρισε μάλιστα την μεσαία τάξη, ως ένα «κοινωνικό ανελκυστήρα, το σημείο που θέλει να πάει ο γόνος της κατώτερης τάξης και που χωρίς αυτόν, η κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει». Αναφορικά με τους εταίρους και τις διαπραγματεύσεις, ο βουλευτής υποστήριξε πως «χωρίς αξιοπιστία, η διαπραγματευτική ικανότητα είναι μειωμένη», επομένως και σύμφωνα και με τα λόγια του πρωθυπουργού, «χρειάζεται πρώτα αξιοπιστία, πρώτα ενδυνάμωση της εικόνας της χώρας και μετά διαπραγμάτευση». Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, ο κύριος Μπουκώρος, τόνισε πως «τέτοια ζητήματα δεν είναι αντικείμενα δημόσιας συζήτησης. Πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και ψυχραιμία» και συμπλήρωσε πως «η συμμετοχή της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς και η εκμετάλλευση του γεγονότος αυτού, επικουρικά μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά». Ακόμα, μίλησε για το στόχο της κυβέρνησης, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από την ενότητα του έθνους. «Η ιδεολογία έχει στόχο την εθνική ενότητα ώστε να κάνουμε ένα πραγματικό βήμα εξόδου από την κρίση με κύριο στόχο να ενισχύσουμε τη χώρα κοινωνικά, πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά», δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τέλος, αναφορικά με το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, αυτό περιλαμβάνει βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, πολιτική σταθερότητα και βελτίωση ασφάλειας δικαίου. «Ο συνδυασμός των παραπάνω, είναι ικανός να προσελκύσει επενδύσεις». Πάνω απ’ όλα, όμως, «πρέπει να υπάρχει μια πολιτεία που επαγρυπνεί τόσο για την προσέλκυση επενδύσεων, όσο και για την τήρηση των νόμων και την προστασία του περιβάλλοντος», κατέληξε.

Πηγή: Onetv.gr