Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης - Μήνυμα ενότητας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Στην Κύπρο ο Μητσοτάκης – Μήνυμα ενότητας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Η άφιξη του πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αναμένεται στις 09.30 το πρωί, όπου θα τον υποδεχθούν ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Κώστας Χαμπιαούρης και ο πρεσβευτής της Ελλάδας, Ηλίας Φωτόπουλος

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα έχει αρχίσει και πάλι να χτυπάει «κόκκινο», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί το πρώτο του ταξίδι στην Κύπρο όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Η άφιξη του πρωθυπουργού στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αναμένεται στις 09.30 το πρωί, όπου θα τον υποδεχθούν ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου Κώστας Χαμπιαούρης και ο πρεσβευτής της Ελλάδας, Ηλίας Φωτόπουλος.

Στις 10.15 με την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο θα καταθέσει στεφάνι και δέκα λεπτά μετά θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ενώ στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μητσοτάκης θα κάνουν από κοινού δηλώσεις στα ΜΜΕ στις 12.00 και μισή ώρα μετά ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις διάρκειας 20 λεπτών με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και το απόγευμα θα δει συλλόγους και δικοινοτικές ΜΚΟ.

Απόψε το βράδυ στις 20.15 ο πρωθυπουργός θα παρακαθίσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου Χρυσόστομο Β’, θα καταθέσει στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και θα επισκεφτεί το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα. Εκεί θα καταθέσει στεφάνι, θα ξεναγηθεί στο μουσείο και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στους αξιωματικούς και στρατιώτες της δύναμης, ενώ η επιστροφή του στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι.

Επικίνδυνα παιχνίδια από την Τουρκία

Πάντως, η Τουρκία έχει ξεκινήσει και πάλι να τραβάει το… σχοινί θέλοντας να παίξει επικίνδυνα παιχνίδια εν μέσω καλοκαιριού καθώς μετά τον Δεκαπενταύγουστο σχεδιάζει να κάνει έρευνες για υδρογονάνθρακες νοτίως του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Τις τουρκικές κινήσεις παρακολουθεί στενά η Αθήνα και στέλνει προειδοποιητικά μηνύματα στην Άγκυρα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να θέτει τις κόκκινες γραμμές της χώρας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ανησυχούμε αλλά δε φοβόμαστε».

Οι συμβολισμοί της επίσκεψης

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πρώτη επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κύπρο, τη Δευτέρα, η οποία συμπίπτει με μια κρίσιμη περίοδο, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η συνεννόηση των δύο χωρών είναι συνεχής, μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το μνημόσυνο του ήρωα της ΕΟΚΑ Σταύρου Στυλιανίδη, στους Εργάτες, και ερωτηθείς σε τι θα επικεντρωθεί ο συντονισμός Λευκωσίας – Αθηνών κατά την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «πάντα είναι σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Κύπρο».

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα σημαντική, είναι η πρώτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη και συμπίπτει με μια κρίσιμη περίοδο, με όλες αυτές τις προκλήσεις που δέχεται η Κύπρος, αλλά και η Ελλάδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, είναι μια ευκαιρία, εκτός από την επίσημη επίσκεψη και τον συμβολισμό της, να γίνουν διαβουλεύσεις.

Δεν θα έλεγα, διευκρίνισε, «να χαραχθεί κοινή πορεία, διότι κοινή πορεία υπάρχει ευτυχώς, και διατηρείται μέσα από συνεχή συνεννόηση καθ’ όλη τη διάρκεια».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024