
Σεισμός Τώρα: Αισθητός στη Θεσσαλονίκη
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με επίκεντρο τη Νιγρίτα Σερρών
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με επίκεντρο τη Νιγρίτα Σερρών.
Σύμφωνα με τον Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
«Ο σεισμός είναι μικρός. Είναι κάτω από τα 4 Ρίχτερ και δεν εμπνέει ανησυχία. Καθημερινά γίνονται τέτοιοι σεισμοί. Έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, γιατί σημειώθηκε κοντά σε αυτήν. Το επίκεντρο είναι στη Νιγρίτα (Σερρών). Θα παρακολουθήσουμε το φαινόμενο τις επόμενες ώρες», τόνισε ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος.
Ωστόσο, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης χρειάστηκε τρεις φορές να αλλάξει το επίκεντρο του σεισμού.
Η πρώτη εκτίμηση λοιπόν έκανε λόγο για την Ορμυλία Χαλκιδικής, εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και 3,5 Ρίχτερ. Στη συνέχεια το επίκεντρο ήταν ανοιχτά της Χαλκιδικής, με εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και 3,3 Ρίχτερ, για να καταλήξει στη Νιγρίτα Σερρών με εστιακό βάθος τα 10,7 χιλιόμετρα και 3,7 Ρίχτερ.
- Πύργος: Μετέφερε στο νοσοκομείο νεκρό άνδρα μέσα στο πορτ μπαγκάζ
- Άδειες κρατουμένων με «βραχιολάκι» σε όλη τη χώρα – Από 18/5 η καθολική λειτουργία της ηλεκτρονικής επιτήρησης
- Ιαπωνία – Ελλάδα 16-22: Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Εθνική πόλο Γυναικών
- «Ανακαλύπτουν νέα εργαλεία»: Πρωτοφανή αύξηση υβριδικών επιθέσεων από τη Ρωσία καταγγέλλει η Πολωνία
- Χανταϊός: Το σημείο «μηδέν» της μόλυνσης – Το μοιραίο bird-watching που έφερε τον ιό στο κρουαζιερόπλοιο
- Οι Πειρατές του Νίκου Κυριακόπουλου μας «ταξιδεύουν» στην εικαστική παράδοση του livre d’artiste
