Διαταγή για διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία για βιαιοπραγία αστυνομικού εναντίον αλλοδαπού εντός του Διεθνούς Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Η κίνηση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έρχεται έπειτα από τη σχετική καταγγελία του αλλοδαπού, αλλά και τη δημοσίευση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο όπου καταγράφει το περιστατικό ο αδελφός του θύματος.

Το βίντεο ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter ο χρήστης «arash hampay», ο οποίος σύμφωνα με όσα γράφει είναι ο αδελφός του αλλοδαπού που δέχθηκε την επίθεση.

Όπως έγραψε στην ανάρτησή του ο «arash hampay», ο αδελφός του βρισκόταν στο αεροδρόμιο καθώς ήθελε να ταξιδέψει για τη Λέσβο.

Όπως ανέφεραν πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ο αστυνομικός, που βρισκόταν στο χώρο του ελέγχου εγγράφων, σταμάτησε τον αλλοδαπό για έλεγχο των εγγράφων του. Στη συνέχεια, ο αλλοδαπός έσπρωξε τον αστυνομικό, ο οποίος απάντησε κλοτσώντας τον.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «arash hampay» επικοινώνησε αρχικά με τη διοίκηση του αεροδρομίου, η οποία του απάντησε ότι προώθησε την καταγγελία του και το σχετικό βίντεο στις αστυνομικές αρχές.