Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Μπρούλιας στο One Channel: Θα θυμάμαι τη δημαρχεία με μια γλυκιά ανάμνηση

Γ. Μπρούλιας στο One Channel: Θα θυμάμαι τη δημαρχεία με μια γλυκιά ανάμνηση

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθηναΐδα Νέγκα, μίλησε για την εμπειρία του ως δήμαρχος Αθηναίων, αλλά και για σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκε καλεσμένος ο προσωρινός δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, του οποίου το όνομα είναι συνδεδεμένο με την έγκαιρη εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων στο Μάτι, την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αθηναΐδα Νέγκα, μίλησε για την εμπειρία του ως δήμαρχος Αθηναίων, αλλά και για σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι πολίτες στην καθημερινότητά τους. «Η καθημερινότητα είναι έντονη, τρέχει γρήγορα και πρέπει να την παρακολουθείς», δήλωσε ο κύριος Μπρούλιας για τη δημαρχεία και παραδέχτηκε πως «είναι από τα όμορφα πράγματα που δε θες να τελειώσει ποτέ». Ένα από τα πράγματα που τον ενοχλούν περισσότερο στην Αθήνα είναι η δημόσια χρήση ναρκωτικών, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά από όλο τον κεντρικό μηχανισμό.

Η πρόταση του κύριου Μπρούλια για την αντιμετώπιση του εν λόγω ζητήματος, είναι η δημιουργία εποπτευόμενων χώρων χρήσης, με γιατρούς και ψυχολόγους. Αναφορικά με θέματα μείζονος σημασίας που ταλανίζουν την πόλη, όπως οι άστεγοι και τα σκουπίδια, ο δήμαρχος υποστήριξε πως «υπάρχουν ξενώνες, οι οποίοι φιλοξενούν άστεγους κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις» και πως «για να είναι η Αθήνα καθαρή, πρέπει να γίνει βίωμα όλων μας». Ερωτηθείς αν προτιμά το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης ή αυτόν του βουλευτή, ο κύριος Μπρούλιας απάντησε πως «αυτήν την περίοδο είναι γοητευτικό να μπορείς να επεμβαίνεις και να βελτιώνεις σε πραγματικό χρόνο την καθημερινότητα ενός πολίτη ή μιας γειτονίας». «Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αμεσότητα με τον κόσμο, σε αντίθεση με την κεντρική πολιτική σκηνή», συνέχισε. Αναφέρθηκε τέλος, και στο Airbnb, το οποίο έχει κεντρίσει το επιχειρηματικό και κοινωνικό ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, και υπογράμμισε πως «λείπει ένα σοβαρό θεσμικό πλαίσιο που να αγκαλιάζει αυτή τη δραστηριότητα, καθώς το Airbnb αλλάζει τη φυσιογνωμία της πόλης». «Αν δεν υπάρξει πλαίσιο, στο μέλλον θα έχουμε ακραίες αντιδράσεις», κατέληξε.

Πηγή: Onetv.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024